Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: Μέγιστη αποτελεσματικότητα αν μεσολαβήσουν 3 μήνες μεταξύ των δόσεων

astrazeneca

Εγγυήσεις πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό, με την προϋπόθεση πως οι δυο δόσεις θα έχουν μεταξύ τους χρονική απόσταση τριών μηνών, παρείχε ο διευθυντής της φαρμακευτικής εταιρείας για την περιφέρεια της Γαλλίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ολιβιέ Νατάφ στο δίκτυο RTL το πρωί της Πέμπτης «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει απόσταση τριών μηνών μεταξύ των δυο δόσεων του εμβολίου, ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα».

«Έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, απέναντι στις πιο σοβαρές μορφές της Covid-19, στις νοσηλείες και στους θανάτους. Σας αναφέρω αυτές τις τρεις περιπτώσεις, επειδή αποτελούν κριτήρια μεγάλης μελέτης που πραγματοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι για να έχει το εμβόλιο βέλτιστη αποτελεσματικότητα, πρέπει να κάνετε την πρώτη δόση και μετά τη δεύτερη, σε απόσταση τριών μηνών. Και αυτό μάθαμε από την ιατρική μας έρευνα: το βέλτιστο διάστημα είναι τρεις μήνες. Και επίσης γνωρίζουμε ότι αυτό το εμβόλιο θα έχει μεγάλη αξία επειδή η χρήση του είναι απλή: χρειάζεται συντήρηση σε απλό ψυγείο και σε θερμοκρασίες από 2 έως 8 βαθμούς και είναι πιο εύκολη η μεταφορά του...» ανέφερε ο Νατάφ.

Ειδήσεις σήμερα 

ΥΠΕΞ– Διερευνητικές: Η Ελλάδα έχει προτείνει ημερομηνίες και περιμένει απάντηση από την Τουρκία

Bόρεια Μακεδονία: Αντιδράσεις για την αναγραφή της εθνότητας στις αστυνομικές ταυτότητες

Απεργία στα πλοία 23 και 24 Φεβρουαρίου

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο- κορωνοϊός: Εικόνες συνωστισμού στην πλατεία

πλατεια Ελευθεριας

Εικόνες συνωστισμού απόψε μετά τις 21:00 στην πλατεία Ελευθερίας!

Δεκάδες άνθρωποι κυρίως νεαρής ηλικίας, είχαν συγκεντρωθεί χωρίς να τηρούν αποστάσεις ενώ αρκετοί δεν φορούσαν μάσκες. 

Θυμίζουμε πως από τις 21:00 έως τις 05:00 το πρωί της επόμενης μέρας ισχύει η απαγόρευση λόγω και των μέτρων του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 - Κρήτη - κορωνοϊός: 84 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Άγρια καταδίωξη - Συνέλαβαν άνδρα που είχε πυροβολήσει

Κρήτη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το φρικτό τροχαίο δυστύχημα