Κρήτη

Κρήτη - Κορωνοϊός: 63 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

63  νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ σήμερα Κυριακή 11/04, σε συνολικά 1.718 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης οι περισσότερες νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις του ιού, 28  δηλαδή, ανιχνεύθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

20 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 14 στο Ρέθυμνο και μόνο 1 στο Λασίθι.

Ειδήσεις σήμερα

Γραβάνης για AstraZeneca: Δεν υπάρχουν περιστατικά θρομβώσεων στους άνω των 60 ετών

Κρήτη - κορωνοϊός: Εκοιμήθη από επιπλοκές του ιού και άλλος ιερέας

Κορωνοϊός: «Παράθυρο» για διαπεριφερειακές μετακινήσεις με self tests

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: 10.000 τουρίστες με 72 πτήσεις στο "Νίκος Καζαντζάκης" μέχρι την Κυριακή

τουρίστες αεροδρόμιο ηρακλείου

Δυναμικό ξεκίνημα για τον τουρισμό της Κρήτης, καθώς από σήμερα 13 Μαίου έως και τις 16 Μαίου αναμένονται 72 πτήσεις τσάρτερ με τουρίστες στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης περιέγραψε το "άνοιγμα" της νέας τουριστικής σεζόν, δίνοντας ενδιαφέροντας στοιχεία για τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, οι 72 πτήσεις μεταφέρον επισκέπτες από Γερμανία, Τσεχία, Ελβετία, Πολωνία και Γαλλία.

Παράλληλα ανέφερε ότι από σήμερα ανοίγει το 10-15% των ξενοδοχείων του νομού Ηρακλείου, δηλαδή, σε Μάλια, Χερσόνησο, Σταλίδα και πολλά καταλύμματα, ακόμα και στο νότιο τμήμα του νομού.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη οι τουρίστες οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν από σήμερα και τις επόμενες ημέρες στο νησί, ανέρχονται σε περίπου 10.000.

Είχε προηγηθεί στις 6 Μαίου η άφιξη των πρώτων τουριστών από το Ισραήλ, μια δεύτερη πτήση τσάρτερ στις 9 Μαίου και ακόμη μία στις 11 Μαίου.

Οι τουρίστες ευτοί διαμένουν στην Ανάληψη Χερσονήσου και στην Ελούντα.

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική σεζόν στην Κρητη, ενώ ανέφερε ως σημαντικό γεγονός και την έναρξη της κρουαζιέρας από το Ηράκλειο, καθώς το λιμάνι είναι πλέον home port, που σημαίνει ότι στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5 το προσεχές Σάββατο θα επιβιβαστούν 800 τουρίστες για κρουαζιέρα, οι οποίοι θα αφιχθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με 4 πτήσεις.

Οσον αφορά τα υγεινομιοκά πρωτόκολλα, ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε ότι φέτος είναι καλύτερα προετοιμασμένοι, ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι, ενώ κατά τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα που βρέθηκε στο Ηράκλειο, ζήτησε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όλων των ξενοδοχοϋπαλλήυλων, και μάλιστα με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson &  Johnson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χανιά: Βρήκαν τα μαχαίρια... για τα κτήματα

Κρήτη - ακίνητα: Σταθερές οι τιμές - Πού υπάρχει ζήτηση