Κρήτη

Κρήτη: Και επίσημα υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Γόρτυνας ο Σταύρος Ξυλούρης

σταύρος ξυλούρης

Ο Σταύρος Ξυλούρης, με μακροσκελή ανακοίνωσή του, ανακοινώνει επίσημα την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου, ως υποψήφιος δήμαρχος Γόρτυνας, διαψεύδοντας παράλληλα τα σενάρια, ότι θα συμμετάσχει στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Η ανακοίνωση του Σταύρου Ξυλούρη:

Μετά τη σκόπιμη φημολογία γύρω από το όνομά μου και τα δημοσιεύματα περί δήθεν υποψηφιότητάς μου στις εκλογές του Μαΐου 2019 ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία βάση αλήθειας  και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για να αποπροσανατολίσουν τους δημότες και τις δημότισσες του Δήμου Γόρτυνας περί αποχώρησής μου από το προσκήνιο και από τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Λυπούμε που θα στεναχωρήσω όσους διαδίδουν αυτές τις φήμες, καλλιεργώντας κλίμα αβεβαιότητας γύρω από το όνομά μου, προσπαθώντας να καρπωθούν ιδία οφέλη από την υποτιθέμενη απραξία ή αδιαφορία μου για τα δημοτικά πράγματα και τις εκλογές.
Θέλω να τους καθησυχάσω δίνοντας λύση στο "γρίφο" που πλανάται εδώ και μερικούς μήνες γύρω από το πρόσωπό μου και από το τι σκοπεύω να πράξω.
Ξεκαθαρίζω λοιπόν απαντώντας σε όλα αυτά τα σενάρια που κυκλοφορούν ότι ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ και ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΑΞΙΩΜΑ στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.
Το είχα εξάλλου δηλώσει από την επομένη κιόλας ημέρα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών ότι ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ  σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο από τη θέση της αντιπολίτευσης όπου με κατέταξαν με την ψήφο τους οι πολίτες της Γόρτυνας.
ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΑ παρά ελάχιστες φορές και αποκλειστικά για λόγους υγείας από τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Γόρτυνας, παρακολουθώντας ανελλιπώς όλα τα θέματα που εισήχθησαν προς συζήτηση, προβαίνοντας σε εύστοχες τοποθετήσεις και παρατηρήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑ  να ψηφίσω υπέρ όσων θεμάτων ήταν για το καλό του Δήμου και των δημοτών, λειτουργώντας με πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας.
ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ  να ασκήσω κριτική και να καταψηφίσω όλες εκείνες τις ενέργειες που έκρινα ότι εξυπηρετούσαν ψηφοθηρικές σκοπιμότητες και υπαγορευόταν από άλλες λογικές, πέραν της εξυπηρέτησης του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών και όχι μεμονωμένων προσώπων που ήθελαν να μετατρέψουν το Δήμο σε "άρμα" για την ικανοποίηση προσωπικών τους φιλοδοξιών.
ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΗΚΑ  όταν και όπου χρειάστηκε καταδικάζοντας λογικές και πρακτικές που οδηγούσαν το Δήμο πολλά χρόνια πίσω σε εποχές πόλωσης και στείρας αντιπαράθεσης.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ   με όλες μου τις δυνάμεις λύσεις και προτάσεις, ώστε να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του Δήμου, να περιοριστεί η ασυδοσία και η σπατάλη, να εξοικονομηθούν πόροι, να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, να νοικοκυρευτεί ο Δήμος και να μπει σε τροχιά ανασυγκρότησης, ώστε να καταφέρει να ορθοποδήσει και μια μέρα να βγει από τη στενή επιτήρηση και το καθεστώς εξυγίανσης.
 
Όλους αυτούς τους μήνες που μεσολάβησαν ήμουν ΠΑΡΩΝ στην καθημερινότητα των πολιτών, όντας δίπλα τους και κοντά τους στις συζητήσεις τους στα καφενεία, στις εκδηλώσεις και στις συναθροίσεις τους, ακούγοντας με προσοχή τα παράπονα, τις ανησυχίες, τους φόβους , τις αγωνίες και τις προσδοκίες τους για καλύτερες μέρες.
Αγωνίες που είχαν να κάνουν με απλά, αλλά ζωτικής σημασίας για αυτούς ζητήματα.
Πώς θα καταφέρουν να πάνε στις περιουσίες τους και στα ποιμνιοστάσια τους μέσα από κατεστραμμένους και κακοσυντηρημένους αγροτικούς δρόμους;
Πώς θα καταφέρουν να διατηρήσουν τις καλλιέργειες και το εισόδημά τους, βλέποντας γεωτρήσεις και αρδευτικές υποδομές εκατομμύριων να αχρηστεύονται και να βρίσκονται στο "έλεος του Θεού";
Πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα δημοτικά τέλη και στους φόρους  που καλούνται να πληρώσουν και που πολλές φορές δεν έχουν αντίκρισμα σε παροχές και υπηρεσίες ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, όπως θα έπρεπε να είχαν;
Πώς να ελπίσουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους, χωρίς έργα ανάπτυξης, χωρίς υποδομές άθλησης και ψυχαγωγίας, χωρίς τις απαραίτητες εκείνες επενδύσεις που θα δώσουν κίνητρα στους νέους να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους;   
Σε όλα αυτά ήμουν ΠΑΡΩΝ την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι ήταν προκλητικά ΑΠΟΝΤΕΣ αποφεύγοντας κάθε είδους συναναστροφή, επικοινωνία και συζήτηση με τους δημότες όλους αυτούς τους μήνες, εμφανιζόμενοι, όπως άλλωστε το συνηθίζουν, μόνο τις παραμονές των εκλογών για να μοιράσουν ευχολόγια, να υποσχεθούν έργα, να εξαγγείλουν παροχές και να τάξουν "καλύτερες μέρες" χωρίς αντίκρισμα.
 
Με τη δήλωσή μου αυτή θα ήθελα  να πω λίγα λόγια απευθυνόμενος στους δημότες της Γόρτυνας.
Η διεκδίκηση του Δήμου εν μέσω ύφεσης και κρίσης και κάτω από τόσο δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες προϋποθέτει.
Αίσθημα ευθύνης και τόλμη
Καθαρές προθέσεις και στόχους
Προτάσεις επιχειρηματικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα
Άποψη για το παρόν και το μέλλον του Δήμου και της κοινωνίας
Ισχυρή και αποτελεσματική ομάδα συνεργατών
Διάθεση για δράση
Η ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα της παράταξής μας στηρίζεται.
Στην ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια της
Στην ενότητα και τη συλλογικότητα
Στη συμμέτοχη και τον εθελοντισμό
Στην διαβούλευση και τη συναίνεση σε όλα τα επίπεδα για τη λήψη αποφάσεων
Στην πρόσφορα και το πνεύμα συνεργασίας στην πράξη
 
Η επιλογή μου να διεκδικήσω ξανά το ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΑΣ καθορίστηκε και οριστικοποιήθηκε από την θερμή παρότρυνση φίλων και συνεργατών και την υποστήριξη σημαινόντων ανθρώπων της κοινωνίας της Γόρτυνας που με ώθησαν και με στηρίζουν στο εγχείρημα να διεκδικήσω ξανά την ψήφο των δημοτών.
Σεβόμενος τις αρχές της αυτοδιοίκησης και παρότι ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα δεν θα προχωρήσω στην συγκρότηση ψηφοδελτίων για τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες για την εκλογή τοπικών συμβουλίων. Δεν είναι στις προθέσεις μου η επίδειξη ισχύος, ούτε ο διχασμός των τοπικών κοινωνιών. Ας αποφασίσουν ελεύθερα οι τοπικές κοινωνίες ποιους θεωρούν ως καταλληλότερους να τις εκπροσωπήσουν και ας αποδεχτούμε όλοι οι υποψήφιοι και όλες οι παρατάξεις το αποτέλεσμα της εκλογής, χωρίς να σπείρουμε τη διχόνοια και τον φανατισμό.
ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ μας θέλουμε να είναι η υπεράσπιση του συμφέροντος των δημοτών και του Δήμου μακριά από σκοπιμότητες.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΜΕ όλους εκείνους τους  πολίτες, που όπως και εμείς πιστεύουν ότι αξίζουμε έναν καλύτερο Δήμο.
ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ,  της σκληρής δουλειάς και της αποτελεσματικότητας ,θα εργαστούμε για την ενεργοποίηση , την κινητοποίηση και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων.
ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ  ένιωσα τις προσδοκίες των πολιτών και κατανόησα τις ανάγκες τους.
ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ νιώθω καθημερινά την ανάγκη για έναν άλλο Δήμο, μια άλλη ποιότητα ζωής, για έναν Δήμο που αντί να συρρικνώνεται, θα ανθίζει .
ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ την επομένη των εκλογών δεσμεύομαι απέναντι σε όλες και όλους εσάς, τους συνδημότες και τις συνδημότισσες, να κάνω πράξη το ΟΡΑΜΑ σας για το Δήμο της Γόρτυνας και να εξασφαλίσω όλες εκείνες τις προοπτικές ανάπτυξης που χρειάζεται ο τόπος και οι πολίτες του.
ΣΑΣ ΚΑΛΩ να ψηφίσετε με ωριμότητα, με συναίσθηση ευθύνης και με γνώμονα το ΑΥΡΙΟ!  
 
ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ
Να βγούμε από τη στασιμότητα!
Να ανασυγκροτήσουμε το Δήμο !
 Να επανορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος !
Να επανακτήσουμε το συλλογικό μας εαυτό!
 
Με τιμή
ΞΥΛΟΥΡΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΕΛΛΩΤΙΣ" 
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΑΣ
 

Κρήτη

Λασίθι

Κορωνοϊός - Νεάπολη Λασιθίου: Rapid test το Σάββατο

rapid test

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για κορωνοϊό (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27/02/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Νεάπολη Λασιθίου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νεάπολη , από τις 10:00 έως τις 14:00, όπως απεικονίζεται στον χάρτη: 

 

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αγίου Νικολάου και τη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης, με τη συμβολή της Αστυνομικής Δ/νσης Λασιθίου - Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου.

Ειδήσεις σήμερα

Πανσέληνος με το «Φεγγάρι του Χιονιού»: Τι σημαίνει, πώς και πότε να το δείτε!

Τηλεδιάσκεψη Εργ. Κέντρων Κρήτης, Ρόδου, Κέρκυρας με τα Σωματεία Τουρ. Λεωφορείων

Κουντουρά σε Κομισιόν: Απαιτείται ευρωπαϊκό σχέδιο για την απρόσκοπτη μεταφορά εμβολίων