Κρήτη

Κρήτη: Έβγαλαν μαχαίρι και τον λήστεψαν στη μέση του δρόμου

μαχαίρι

Απίστευτο θράσος είχαν χθες το απόγευμα δύο άνδρες στα Χανιά οι οποίοι αφού απείλησαν με μαχαίρι έναν 46χρονο που κινείτο με τα πόδια, τον λήστεψαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο Έλληνες εκ των οποίων ο ένας, ένας 31χρονος, συνελήφθη λίγο μετά τη ληστεία ενώ ο δεύτερος δράστης, ένας 48χρονος, αναζητείται.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου. Οι δύο δράστες, έβγαλαν μαχαίρι και αφού απείλησαν το θύμα τους, του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Οι αστυνομικοί που είχαν στη διάθεσή τους πληροφορίες για τα δύο άτομα, κατάφεραν άμεσα να εντοπίσουν τον έναν και να τον συλλάβουν.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα