Κρήτη

Κρήτη: Ελεύθερος για την ομηρία στον ΟΚΑΝΑ

ομηρια οκανα

Στην αναστολή της ποινής σε βάρος του 45χρονου τοξικομανή που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί με 9 χρόνια και 11 μήνες φυλάκιση για την ένοπλη ομηρεία υπαλλήλων του ΟΚΑΝΑ τον Μάιο του 2017 προχώρησε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων. O κατηγορούμενος είχε προχωρήσει σε αίτηση αναστολής της ποινής του έως ότου αυτή εκδικαστεί και πάλι σε Δεύτερο Βαθμό. Παρότι η εισήγηση της εισαγγελέα ήταν αρνητική το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει στην αναστολή της ποινής μέχρι το Εφετείο με περιοριστικούς όρους.

Όπως αναφέρουν τα "Χανιώτικα Νέα" πρωτόδικα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ο 45χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 9 χρόνια και 11 μήνες για κακουργηματικές πράξεις καθώς τον Μάιο του 2017 είχε εισβάλλει στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά, είχε πυροβολήσει σε βάρος αστυνομικών και στο χώρο των γραφείων και είχε κρατήσει ως ομήρους για αρκετές ώρες τρεις γυναίκες υπαλλήλους του ΟΚΑΝΑ.

Ο 45χρονος είχε αναφέρει πως έκανε αυτήν την κίνηση για να μην κλήσει το περίπτερο που διατηρούσε στην παλιά πόλη. Σημειωτέον ότι σύμφωνα με το Δήμο η άδεια για το συγκεκριμένο περίπτερο έχει λήξει από δεκαετίας ενώ είχε προταθεί στον 45χρονο να πάρει άλλο περίπτερο ο ίδιος όμως δεν το είχε δεχτεί.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Σε λειτουργία το δημοτικό πρατήριο υγρών καυσίμων

βενζινάδικο-βενζίνη

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε από σήμερα το δημοτικό πρατήριο υγρών καυσίμων του Δήμου Χανίων, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των συνεργείων του δήμου, στην περιοχή της Πελεκαπίνας.

Μέσω του πρατηρίου, ο τρόπος λειτουργίας του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα, θα γίνεται η προμήθεια καυσίμων για το σύνολο του στόλου των οχημάτων του Δήμου Χανίων που αριθμεί περίπου 140 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων απορριμματοφόρων και οχημάτων γενικής χρήσης.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, «με τη λειτουργία του πρατηρίου τα οχήματα του δήμου θα προμηθεύονται καύσιμα με πιο οικονομικό τρόπο, απόλυτο έλεγχο και διαφάνεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την περυσινή χρονιά ο δήμος δαπάνησε περίπου 500.000 ευρώ για τις ανάγκες κίνησης των οχημάτων του, ποσό το οποίο εκτιμάται ότι θα μειωθεί αισθητά με τη λειτουργία του δημοτικού πρατηρίου.

Για τη λειτουργία της νέας δομής έχουν διανεμηθεί σε όλα τα οχήματα και τους χρήστες ειδικές κάρτες ταυτοποίησης.

Ο δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι η προσπάθεια για λειτουργία του δημοτικού πρατηρίου καυσίμων είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας του αείμνηστου Μανώλη Σκουλάκη και ολοκληρώθηκε αφού προχώρησαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Το δημοτικό πρατήριο υγρών καυσίμων διαθέτει δύο αντλίες για παροχή βενζίνης και πετρελαίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομεία Κρήτης: Έφτασαν τους 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Tι είναι το «βραχιολάκι» καραντίνας

Ηράκλειο: Συνέχεια στην κόντρα ξενοδοχοϋπαλλήλων - ξενοδόχων