Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Δεκάδες φορείς συμμετέχουν στην απεργία

απεργια
 clock 08:55 | 03/12/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Δεκάδες είναι οι φορείς σε όλη την Κρήτη οι οποίοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι νοσοκομεικοί γιατροί

Για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου μετέθεσε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ την πανελλαδική απεργία που είχε προκηρύξει σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.
Οπως εξηγεί, η νέα απόφαση ελήφθη καθώς λίγες μέρες μετά την πρώτη απόφαση, προκηρύχθηκε η γενική απεργία από την ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για τις 3 του μηνός..
Οι γιατροί Νοσοκομείων & ΚΥ διεκδικούν προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.
Ταυτόχρονα διεκδικούν ένα βιώσιμο και δίκαιο Ασφαλιστικό σύστημα που θα διασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών.

Η ΟΕΒΕΝΗ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή προς ψήφιση, το Σάββατο 5/12/2015.
Όπως εκτιμά η ΟΕΒΕΝΗ «το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε προς ψήφιση η κυβέρνηση θα οδηγήσει σε νέες φοροεπιδρομές, κατεδάφιση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ και της ίδιας την δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης  και συνέχιση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας».
Τέλος καλεί «τους συναδέλφους Επαγγελματίες Βιοτέχνες και Εμπόρους, σε μαζική συμμετοχή την Πέμπτη 3/12/2015 στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου προκειμένου να απαντήσουμε δυναμικά στη συνεχιζόμενη αφαίμαξη του εισοδήματός μας και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων».

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ με απόφαση της Δ.Ε. του Τμήματος της 01/12/2015, καλεί τους Μηχανικούς - μέλη του να συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη.
 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΞΕΙ ΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.
 
Στο Ηράκλειο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Κ.Η. θα γίνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Ε.Κ.Η. Στο Λασίθι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Κ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ, θα γίνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Ε.Κ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ.
 
Κάλεσμα επιτροπής αγώνα εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) Δήμων και Yπηρεσιών νομού Ηρακλείου

Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 1/12 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (5μηνα). Συζητήθηκε η απάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου για ομόφωνη στήριξη των αιτημάτων που τέθηκαν από την πλευρά της επιτροπής. Γνωρίζουμε καλά ότι αυτό δε φτάνει. Γι’ αυτό αποφασίσαμε ότι θα προχωρήσουμε δυναμικά συμμετέχοντας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία 3/12.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ 5ΜΗΝΙΤΗΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Όλοι και όλες να συναντηθούμε στο αγωνιστικό μας ραντεβού στο δρόμο, εκεί οπού θα δηλώσουμε καθαρά, ότι ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ! Καθημερινά, έχοντας στο πλάι μας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ με τη στήριξη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Οικοδόμων, παλεύουμε για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων λάστιχο. Κανένας από εμάς δε θέλει να ζει με μισθούς-χαρτζιλίκι, την ίδια στιγμή που ο δικός μας ο κόπος με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της ΕΕ, γίνεται ζεστό χρήμα για τη δική τους ‘ανάπτυξη’. Αυτή η δήθεν ‘ανάπτυξη’ που για μας μεταφράζεται σε προγράμματα της φτώχειας είναι που μας έχει μετατρέψει σε ‘ωφελούμενους’, δηλαδή σε εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες υποστελεχωμένων υπηρεσιών αλλά αμειβόμαστε με ψίχουλα των 495 ευρώ!
Όλοι και όλες στην απεργία γιατί εμείς δεν δεχόμαστε να ανακυκλωνόμαστε στην ανεργία και να ζούμε μια ζωή με επιδόματα όταν και αν μας δοθούν. Αυτή είναι η ζωή που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας; Υπάρχει άλλος δρόμος; Εμείς επιλέγουμε συλλογικά και οργανωμένα να παλέψουμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε μισθό αντίστοιχο των θέσεων που καλύπτουμε. Κανένας 5μηνίτης με μισθό κάτω από τα 751! Σε όλες τις υποσχέσεις για παρατάσεις και στο εμπόριο ελπίδας που μας καλλιεργούν είτε από τους δήμους είτε από την εκάστοτε κυβέρνηση απαντάμε:
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
Είναι όμως ρεαλιστικό να διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία σε μια εποχή που τα δικαιώματα κομμάτι-κομμάτι χάνονται; Συνάδελφοι, ρεαλιστικές είναι μόνο οι δικές μας ανάγκες, οι λαϊκές ανάγκες. Μπορούμε να θεωρούμε ρεαλιστικό το να ζούμε ανακυκλώσιμοι; Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να πληρώνουν διαρκώς τα σπασμένα. Οι καινούργιες αλλαγές στο ασφαλιστικό και ο νέος προϋπολογισμός μας αφορούν ιδιαίτερα εμάς τους 5μηνίτες. Πολλοί από εμάς υποχρεωθήκαμε να δουλέψουμε σε αυτά τα προγράμματα για να έχουμε ασφάλιση για εμάς και τα παιδιά μας. Το νέο σύστημα ασφάλισης δεν  έχει να κάνει μόνο με το πετσόκομμα των συντάξεων. Έχει να κάνει και με το σύστημα υγείας. Στο εξής πρόσβαση στην περίθαλψη θα έχει μόνο όποιος έχει να πληρώσει, δηλαδή όλα θα λειτουργούν όπως στην ιδιωτική ασφάλιση, στην ιδιωτική υγεία.
 
Συνάδελφοι, μόνο ο αδιάκοπος αγώνας φέρνει αποτελέσματα. Τίποτα δε χαρίζεται! Αυτό το διαπιστώσαμε στην πράξη με τις πρώτες κατακτήσεις που ήρθαν σαν αποτέλεσμα της δυναμικής στάσης της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα στην Αττική έχοντας στο πλάι τους το Συνδικάτο ΟΤΑ και με τις επιτροπές αγώνα ανά την Ελλάδα και στο Ηράκλειο. Ο δρόμος πλέον έχει ανοίξει με τις κατακτήσεις βασικών δικαιωμάτων. Συνεχίζουμε! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!
Διεκδικούμε:
1. Σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
2. Σταθερή και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μας
3. Άμεσα μέτρα προστασίας σε αυτούς που δουλεύουν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες
4. Ασφάλιση από την πρώτη μέρα
5. Δωρεάν μετακίνηση από και προς την εργασίας μας
 
Όλοι και όλες στην απεργία με το πανό των εργαζομένων στα 5μηνα στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 πμ. με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ
 
 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis