Στα γρανάζια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει κολλήσει μέχρι και σήμερα ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Κρήτης για το πρόγραμμα Δακοκτονίας στο νησί με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να εκφράζουν θυμό και απογοήτευση
Όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανόλη Αργυράκη ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, αν μέχρι και τις επόμενες ημέρες δεν ξεμπλοκάρει η διαδικασία, η Περιφέρεια θα ζητήσει να εξαιρεθεί η Κρήτη από την καταβολή της εισφοράς του 2%.
Υπενθυμίζεται ότι το γεγονός αυτό, ουσιαστικά δεν επιτρέπει την προμήθεια των προϊόντων, την ώρα που στις αποθήκες των περιφερειακών ενοτήτων τα αποθέματα εξαντλούνται.
Η Π.Ε. Ηρακλείου δεν διαθέτει αποθέματα, ενώ ελάχιστα είναι τα αποθέματα στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες.
Ως εκ τούτου, και μέχρι να προχωρήσει η προμήθεια φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων, η Περιφέρεια Κρήτης καλεί τους παραγωγούς να μεριμνούν προσωπικά για τον δολωματικό ψεκασμό των ελαιοδέντρων τους μέχρι να καταστεί δυνατή η προμήθεια των προϊόντων από την περιφέρεια.
Διαβάστε επίσης:
Ηράκλειο: Οι γυναίκες λένε ΟΧΙ στη βία - Εκδήλωση για την πρόληψη και την κοινωνική ευθύνη
Κρήτη - θάνατος 4χρονου: Σοκάρουν οι νέες πληροφορίες για την τραγωδία