Κρήτη

Κρήτη: Άστατος ο καιρός λίγο ακόμα και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος... καλοκαίρι

καλός καιρός

Άστατος θα είναι καιρός στην Κρήτη μέχρι την Τετάρτη, με νεφώσεις και τοπικές βροχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα.

Σήμερα το μεσημέρι μάλιστα και κυρίως στην ενδοχώρα του Ηρακλείου και στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, ίσως εκδηλωθούν καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εκτονώνονται γρήγορα.

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει από την Πέμπτη, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, και σηματοδοτείται η αποχώρηση της αστάθειας του καιρού, που επικρατεί εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Οι Κρητικοί πρέπει να ετοιμάζονται για βουτιές το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, είπε ο κ. Λέκκας, μάλιστα από το Σάββατο, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα επιστρέψει το καλοκαίρι.

 

Κρήτη

Χανιά

Υπεγράφη η σύμβαση για τα Νεώρια Χανίων από Μενδώνη - Αρναουτάκη

φωτό αρχείου

“Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά” υπέγραψαν σήμερα Κυριακή το βράδυ 05/07/2020,  η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η τελετή υπογραφής  πραγματοποιήθηκε παρουσία Αρχων ,φορέων,και πολιτών στο χώρο των Νεωρίων Χανίων.Η Υπουργός Λίνα Μενδωνη,ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηρακης και ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκαν στην Πολιτιστική δυναμική αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου των Νεωρειων που θα αποτελέσουν κυψέλες πολιτισμού ," το έργο  αναδεικνύει την ιστορία τον πολιτισμό του τόπου μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων  θα  είμαστε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους.."τόνισε ο κ Αρναουτάκης,χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο όπως και αυτό της αγοράς που θα ακολουθήσει.Απο την πλευρά του  ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την στήριξη τους την Υπουργό,τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη στους οποίους και έδωσε αναμνηστικά δώρα από τα Νεωρεια και λιμάνια της Κρήτης.