Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αποπνικτικό "κοκτέιλ" ζέστης, νοτιάδων και σκόνης - Προσοχή στις εργασίες στην ύπαιθρο

αφρικανική σκόνη
 clock 07:10 | 15/03/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένα αποπνικτικό κοκτέιλ ζέστης, ισχυρών νότιων ανέμων και αφρικανικής σκόνης επικρατεί σήμερα στην Κρήτη, καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν και αύριο Κυριακή (16/3).

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους σήμερα στα βόρεια του νησιού ο υδράργυρος ενδέχεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ η ένταση των ανέμων τα 7 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση καύσεων και οι θερμών εργασιών στην ύπαιθρο με απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ οι παραβάτες κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα.

Στο Νομό Χανίων οι φωτιές που ξέσπασαν την περασμένη Πέμπτη (13/3) στον Δήμο Αποκορώνου, έκαψαν στο Καλαμίτσι 30 στρέμματα γεωργικής έκτασης και 20 δασικής ενώ στον Καβρό, 5 στρέμματα έκτασης με καλάμια και 5 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την ερχόμενη εβδομάδα με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του άτυχου 21χρονου

Φράγμα Αποσελέμη: Θα δώσει ξανά νερό τον Μάιο; - Κρίσιμη σύσκεψη την Τρίτη

Συναγερμός στις λιμενικές Αρχές - Νέα καράβια μεταναστών νότια της Βιάννου

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis