Κρήτη

Κρήτη: Από Δευτέρα οι ενστάσεις για τις "κουτσουρεμένες" επιδοτήσεις

επιδότηση

Σήμερα "φεύγει" η εγκύκλιος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου θα μπορούν οι αγρότες να καταθέτουν ενστάσεις για τις κουτσουρεμένες, όπως αποδείχθηκε από τα ποσά στα βιβλιάρια, επιδοτήσεις. Οπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης, η εγκύκλιος θα διευκρινίζει επακριβώς τις περιπτώσεις για τις οποίες θα μπορούν οι αγρότες να καταθέτουν ενστάσεις, στις πύλες ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ή στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο κ. Αποστολάκης πρόσθεσε για τους κτηνοτρόφους, ότι οι εξισωτικές αποζημιώσεις από το 2008 έως το 2014 θα καταβληθούν την προσεχή Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.

 

Ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ράδιο Κρήτη, by ekriti newsportal

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

ανάσταση

Τις αποφάσεις της Πολιτείας για τον τρόπο λειτουργίας των ναών κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Μεγάλου Σαββάτου, αναμένει η Εκκλησία της Κρήτης, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο Επίσκοπος Κνωσού και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πρόδρομος Ξενάκης.

Όπως είπε, η Εκκλησία της Κρήτης απέστειλε χθες το πρωί, επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο και προτείνει να επιτραπεί η είσοδος τους ναούς ανά τετραγωνικά μέτρα και να αξιοποιηθούν οι προαύλιοι χώροι, πάντα με τις απαραίτητες αποστάσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πρόδρομο Ξενάκη, η Εκκλησία της Κρήτης ζήτησε από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά, οπότε και οι ιερές ακολουθίες διαρκούν έως αργά το βράδυ, να υπάρξει παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ώστε οι πιστοί να μπορέσουν να μετάσχουν στις ιερές ακολουθίες.

"Δεν είναι συνηθισμένο να γίνεται νωρίτερα η Ανάσταση" σχολίασε ο κ. Ξενάκης και συμπλήρωσε πως "είναι προτιμότερο να γίνει νωρίτερα παρά να είμαστε μόνοι μας, εμείς οι ιερείς τα μεσάνυχτα όπως έγινε πέρσι".

Τέλος, ο κ. Ξενάκης συμπλήρωσε πως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης δεν θα συνεδριάσει με φόντο τη λειτουργία των ναών ενόψει Πάσχα

Διαβάστε επίσης:

Εκκλησία της Ελλάδος: Ανάσταση στις 9.00 το βράδυ - Νωρίς και τα "Θεία Πάθη"

Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη: Οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν

Πάσχα στην πόλη και φέτος - Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει μετακινήσεις εκτός νομού