Κρήτη

Κρήτη: Ανύπαρκτο ενδιαφέρον για την εξοχική κατοικία

εξοχικό

«Παγωμένη» παραμένει η αγορά ακινήτων στην Κρήτη, υπό το φόβο της βαριάς φορολόγησης, που αναμένει πλέον τους ιδιοκτήτες ενώ μόνον τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ένα μικρό ενδιαφέρον κυρίως από ντόπιους οι οποίοι, για άγνωστο λόγο, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για μικρά και φθηνά ακίνητα.

Η περιορισμένη αυτή κινητικότητα αφορά σε ντόπιους, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν τα λιγοστά τους χρήματα σε γη, αδιαφορώντας ίσως για τις φορολογικές …συνέπειες.

​Σύμφωνα με την πρόεδρο των κτηματομεσιτών ανατολικής Κρήτης, κ. Α. Μαυράκη, το ενδιαφέρον αυτό είναι ανεξήγητο και καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Αναφορικά τώρα, με την εξοχική κατοικία, φαίνεται πως είναι πλέον ένα … άπιαστο «όνειρο»,τουλάχιστον για τον Έλληνα και απευθύνεται κατά βάση στους υποψήφιους αγοραστές από το εξωτερικό. «Ακόμη δεν έχει ανοίξει η αγορά», τονίζει η κ. Μαυράκη, αν και διανύουμε ήδη το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου…

Η εικόνα δεν διαφέρει και πολύ από αυτό που - όσοι γνωρίζουν την κατάσταση της αγοράς ανέμεναν-  ενώ είναι γεγονός ότι εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον, κυρίως από τη Ρωσία, που αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα με το νόμισμά της έναντι του δολαρίου, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που επίσης έχουν τα δικά τους οικονομικά ζητήματα, τότε η αγορά εξοχικής κατοικίας θα «νεκρώσει» τελείως.

Το εγχώριο ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο, άλλωστε ποιος μπορεί σε τέτοια περίοδο ύφεσης να επενδύσει στην εξοχική κατοικία;

Στο πλαίσιο αυτό, οι τιμές αναμένεται να πέσουν κι άλλο…
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Βρήκαν τον διαρρήκτη με τη μεγάλη λεία

διαρρήκτης

Τις 35.000 ευρώ έφτανε η λεία ενός Έλληνα ο οποίος είχε καταφέρει να μπει σε δέκα σπίτια του Ηρακλείου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κλοπές έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από την 06.01.2020 έως 29.05.2020. Ο συγκεκριμένος άνδρας, έμπαινε στα σπίτια και αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και χρυσή λίρα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 35.000 ευρώ.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.