Κρήτη

Κρήτη: Άνοδος και σήμερα στις νοσηλείες με Covid

ΜΕΘ εντατική κορωνοϊός

Ανοδικός και σήμερα ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό, οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομειακά ιδρύματα του νησιού "παλεύοντας" με τις επιπλοκές της νόσου covid -19.

Σήμερα, ανάγκη νοσηλείας χρήζουν 88 συμπολίτες μας, δηλαδή 8 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες, ενώ ενδεικτικό της εκτόξευσης των νοσηλειών, αποτέλεσμα και της ταχύτητας διασποράς του μεταλλαγμένου στελέχους ΔΕΛΤΑ, είναι ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη, νοσηλεύονταν 46 ασθενείς.

Αναλυτικά η εικόνα των νοσηλειών στην Κρήτη έχει ως εξής:

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 19 ασθενείς, εκ των οποίων οι 14 στην κλινική Covid και 5 δίνουν τη "μάχη" τους διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. 

Στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται 17 ασθενείς- 16 στην κλινική Covid και 1 στη ΜΕΘ- μη διασωληνωμένος.

Στα Χανιά οι νοσηλείες ανέρχονται σε 22- 21 συνάνθρωποί μας νοσυλεύονται στην κλινική covid και ένας βρίσκεται στη ΜΕΘ μη διασωληνωμένος.

Στο Ρέθυμνο το σύνολο των νοσηλειών ανέρχεται σε 21 - 20 συμπολίτες μας βρίσκονται σε κλινική Covid και ένας στη ΜΕΘ μη διασωληνωμένος

Δύο οι ασθενείς στην κλινική Covid του Αγίου Νικολάου- 4 στην αντίστοιχη κλινική της Σητείας και 3 στην Ιεράπετρα.

"Καθαρό" από νοσηλείες covid το Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως. 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Ενδοοικογενειακό επεισόδιο - Βρήκαν μπαλτά στο αυτοκίνητό του

Freedom pass: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ

Περιφερειακά ιατρεία στις έδρες αστυνομικών υπηρεσιών 13 μεγάλων πόλεων της χώρας

Gossip - LifeStyle

Πετράκος: «Από το βλεννογόνο της μύτης μου δεν περνάει όχι κορωνοϊός, ούτε ο Τιτανικός...»

Γρηγόρης Πετράκος

Ο Γρηγόρης Πετράκος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό και για ακόμα μία φορά είπε την άποψή του για τον κορωνοϊό.

«Εγώ δεν έκανα ποτέ τον επιστήμονα. Έκανα τον δημοσιογράφο. Έπαθα μια συμφόρηση με αυτά που έβλεπα το πρώτο εξάμηνο. Άρχισα να ψάχνω πάρα πολύ. Έβλεπα συνεντεύξεις επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Κάτι δεν μου κολλούσε εσωτερικά. Όταν άρχισα να βλέπω δεκάδες ξένους επιστήμονες να λένε άλλα πράγματα, είπα πως αυτό που λένε αυτοί εμένα μου κολλούσε περισσότερο από αυτό που ακούω από το επίσημο αφήγημα. Όταν μάζεψα πολλές τέτοιες γνώμες, άρχισα να τις δημοσιεύω. Όχι δικές μου, των επιστημόνων.

Εγώ δεν το χρειάζομαι το εμβόλιο. Μου το έχουν πει τρεις καθηγητές πανεπιστημίου. Επειδή έχω τον ψευδάργυρο και την D3 στα 80, εμένα μου έχει πει καθηγητής πανεπιστημίου ότι από το βλεννογόνο της μύτης μου δεν περνάει όχι κοροναϊός, ούτε ο τιτανικός. Αυτά είναι πράγματα γνωστά στην ιατρική. Εγώ δεν προσπαθώ να παρασύρω κάποιον άλλο. Αυτή είναι προσωπική μου επιλογή. Εγώ δεν έχω αρρωστήσει ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν παίρνω φάρμακα. Κάνω μια άλλη ζωή. Εγώ έκανα τον δημοσιογράφο, γιατί στα δελτία δεν είδα να τον κάνει κάποιος άλλος. Αρνούμαι τον όρο αντιεμβολιαστής και αρνητής. Δεν αρνούμαι τον ιό, αρνούμαι τη σοβαρότητα και τα μέτρα. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια. Θέλω το εμβόλιο να είναι ασφαλής και να έχω την επιλογή. Παλεύω για τα δικαιώματα…

Εγώ δεν καταφέρθηκα προσωπικά κατά του Πάνου Κιάμου, αλλά της συγκεκριμένης απόφασής του, που έχει μεγάλη διαφορά από αυτό που ζούμε τώρα. Τότε τα μαγαζιά είχαν την επιλογή. Η μομφή δεν ήταν στο ότι εργάστηκε, αλλά ότι επέλεξε να εργαστεί με τον διαχωρισμό. Δεν του τον είχαν επιβάλλει ακόμη. Μετά από μια εβδομάδα η κυβέρνηση το πήρε πίσω» είπε ο τραγουδιστής.

ESPA BANNER