Κρήτη

Κρήτη: Ανησυχία πολιτών για ύποπτες κλήσεις από το ... Λονδίνο

the-toc.jpg

Εκατοντάδες Ηρακλειώτες δέχονται τις τελευταίες ημέρες ύποπτες κλήσεις από αριθμό που παραπέμπει στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών που έφτασαν στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr οι κλήσεις γίνονται από συγκεκριμένο αριθμό (βλέπε φωτό)  προκαλώντας την ανησυχία τους γιατί άλλοι έχουν συγγενείς στο Λονδίνο και άλλοι παιδιά που σπουδάζουν.
 

( Ο ύποπτος αριθμός που καλεί από το Λονδίνο)

Οι ύποπτες κλήσεις συνοδεύονται για όποιον κάνει το λάθος να απαντήσει από μια γυναικεία φωνή που με σπασμένα Ελληνικά ή και  αγγλικά λέει κάποιες ασυναρτησίες και μετά κλείνει το τηλέφωνο. Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς όσοι έχουν δεχτοί κλήσεις δεν γνωρίζουν εάν χρεώνονται και με ποιον τρόπο οι απατεώνες δρουν.

Πάντως περιστατικά έχουν σημειωθεί στο παρελθόν με κλήσεις και από άλλες χώρες με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνοντας σχετικά με κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας ( sms ) από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού, που στοχεύουν στην οικονομική τους εξαπάτηση τους καλούσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς τους αριθμούς.
Γεγονός είναι όμως ότι ο συγκεκριμένος αριθμός από το Λονδίνο δεν ήταν απλώς μια αναπάντητη κλήση αλλά μια γυναικεία φωνή μιλούσε κανονικά για δευτερόλεπτα με τους πολίτες.
 
 
 
 
 

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα: Νέο έργο οδοποιίας στην κοινότητα Καβουσίου

καβούσι χωριό

Την κοινότητα Καβουσίου επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης προκειμένου να βρεθεί στο σημείο όπου ολοκληρώθηκε η τσιμεντόστρωση του δρόμου της κοινότητας που οδηγεί στον οικισμό Αύγος, στη Θρυπτή και αλλού.

Το έργο τέθηκε σε προτεραιότητα από τη δημοτική αρχή καθώς υπήρχε κίνδυνος ασφαλείας για τα δεκάδες διερχόμενα οχήματα και υλοποιήθηκε από τα συνεργεία του Δήμου έπειτα από μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Όπως τονίζει ο κ. Καλαντζάκης:

«Ένα καινούριο και αναγκαίο έργο οδοποιίας έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των έργων που έχουμε υλοποιήσει στην κοινότητα Καβουσίου.

Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της κοινότητας για αποκατάσταση του συγκεκριμένου δρόμου που είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Προχωράμε σε παρόμοιες παρεμβάσεις αυτεπιστασίας και σε άλλες περιοχές του Δήμου, ώστε χωρίς γραφειοκρατικές χρονοκαθυστερήσεις να διευκολύνουμε και να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των δημοτών.

Ευχαριστώ την πρόεδρο της κοινότητας Καβουσίου κα. Μαρία Χαλκιαδάκη για τη συνεργασία και συνεχίζουμε στις επόμενες προγραμματισμένες παρεμβάσεις για την ευρύτερη περιοχή.»