Κρήτη

Κρήτη: Ανεβάζει ... ρυθμούς η τουριστική κίνηση!

αεροδρόμιο τουρίστες

Ανεβαίνει σιγά σιγά η ροή των κρατήσεων στην τουριστική αγορά της Κρήτης, ενώ καθοριστικός ήταν ο ρόλος της Βρετανικής δεξαμενής τουριστών που όπως φάνηκε “έσωσε” την παρτίδα!

Σύμφωνα με έμπειρους τουριστικούς παράγοντες του νησιού, μετά τις 19 Ιουλίου, οπότε ανακοινώθηκε ότι οι Βρετανοί μπορούν να έρχονται στην Κρήτη για διακοπές, χωρίς υποχρεωτική καραντίνα κατά την επιστροφή στη χώρα τους, η ροή αυξήθηκε σημαντικά, ενώ ακόμα και το γεγονός ότι οι Γερμανοί αποφάσισαν να αυστηροποιήσουν κάπως τα μέτρα, για όσους ταξιδέψουν στη χώρα μας, δε φάνηκε να επηρεάζει την τουριστική κίνηση, με την εικόνα που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι οι περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν, ως πιο ασφαλή, τη λύση της επόμενης ή μεθεπόμενης εβδομάδας για τις διακοπές τους στην Κρήτη, με τις κρατήσεις δηλαδή της τελευταίας στιγμής, να κερδίζουν έδαφος, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Εν ολίγοις, δηλαδή, τηρούν στάση αναμονής και ανάλογα κάνουν την κράτησή τους.

Στη φάση αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, το ποσοστό που αγγίζει η πορεία του τουριστικού προϊόντος στην Κρήτη ανέρχεται στο 65-70%.

Βάσει των επίσημων στοιχείων, σε καθημερινή βάση, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου φτάνουν περίπου 15.000- 20.000 τουρίστες….

“Εάν μας αφήσουν και δεν υπάρξουν επιπολαιότητες όπως αυτή της Μυκόνου, θα πάμε καλά. Ευτυχώς, η Κρήτη δεν είναι Μύκονος”, σημειώνουν παράγοντες του τουρισμού με πολυετή επιτυχημένη πορεία στον τουριστικό τομέα, σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Όλοι οι νησιώτες πληρώνουν μισό εισιτήριο, εκτός από τους κρητικούς!

Ηράκλειο: Ανησυχία για το μπαράζ σεισμικών δονήσεων

Ηράκλειο - Λογιστές: Ο φόρτος εργασίας οδηγεί σε παραιτήσεις και ...απεργία!

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Μάλια: Ο ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό πατέρα και τα δύο κοριτσάκια του

κύματα

Παρολίγον τραγωδία σήμερα το μεσημέρι στην παραλία των Μαλίων για έναν πατέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά του, που παρά τον έντονο κυματισμό, μπήκαν με τα φουσκωτά στη θάλασσα και παρασύρθηκαν από τα κύματα και τα ρεύμα.

Σωτήρια ήταν η επέμβαση του ναυαγσώστη της σχολής "Ωκεανίς".

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Ήταν λίγο μετά τις 14:00 σήμερα το μεσημέρι, όταν ένας πατέρας με δυο κοριτσάκια πήραν τα φουσκωτά σωσίβια τους και μπήκαν στη θάλασσα, στην παραλία των Μαλίων.

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή παρέσυραν την τριμελή οικογένεια που έπεσε πάνω στα σχοινιά των watersports όπου κατάφερε να κρατηθεί ο πατέρας, όχι όμως και τα δυο ανήλικα κορίτσια τα οποία αναποδογύρισαν από τα φουσκωτά και άρχισαν να πίνουν νερό και να παλεύουν με τα κύματα.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ο ναυαγοσώστης της "Ωκεανίς". Σφύριζε εξ’ αρχής στους τουρίστες πριν απομακρυνθούν, αλλά τον αγνόησαν. Στη συνέχεια κατάφερε να πλησιάσει πρώτα τα δυο ανήλικα παιδιά και να τα τραβήξει έξω, συνεχίζοντας την διάσωση με τον πατέρα τους.

Άπαντες βγήκαν ασφαλής στην ακτή όπου τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά αρνήθηκαν να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο, ενημερώνοντας τον ναυαγοσώστη ότι θα μεταβούν αν νιώσουν κάποια αδιαθεσία στην συνέχεια.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Τράβηξε μαχαίρι, μετά το τροχαίο

ΕΜΥ: Καύσωνας με διάρκεια - Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου!

Παυλάκης στο Ράδιο Κρήτη: Απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις ακροατών για τα εμβόλια