Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Λογιστές: Ο φόρτος εργασίας οδηγεί σε παραιτήσεις και ...απεργία!

φόρτος εργασίας

Η μεγάλη πίεση που δέχονται τα Λογιστικά γραφεία τους τελευταίους μήνες αλλά και με αφορμή την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, έχουν οδηγήσει στα όριά τους, φοροτεχνικούς και εργαζόμενους σε λογιστικά γραφεία του Ηρακλείου και άλλων περιοχών!

Ενδεικτικό της κατάστασης του επικρατεί, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη, στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ηρακλείου, Δημήτρης Χριστοφοράκης, είναι οι παραιτήσεις εργαζομένων από πολλά λογιστικά γραφεία, μην αντέχοντας πλέον, την πίεση και τον φόρτο εργασίας, του τελευταίου ενάμιση χρόνου και με αποκορύφωμα την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και τις ασφυκτικές προθεσμίες του Υπουργείου Οικονομικών.

"Εχουμε πολλά περιστατικά, που πολλοί συνάδελφοί μας έχουν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο λόγω υπερκόπωσης, ενώ η ηγεσία του υπουργείου φαίνεται ότι δεν κατανοεί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τους μήνες της πανδημίας με τις εκατοντάδες υποχρεώσεις, λόγω αναστολών, επιδομάτων, επιστρεπτέων προκαταβολών και όλα όσα έχουν επιφορτιστεί να διεκπαιρεώσουν τα Λογιστικά γραφεία", είπε ο κ. Χριστοφοράκης, προσθέτοντας ότι θα προτείνει, εάν δεν δοθεί παράταση στην κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων έως 30/9, να προχωρήσει ο σύλλογός Ηρακλείου, σε απεργία για λίγες ημέρες, την περίοδο του 15Αύγουστου, ώστε φοροτεχνικοί και εργαζόμενοι, να πάρουν μια μικρή ανάσα και για να ανταπεξέλθουν στον φόρτο των υποχρεώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΓΝΗ: Ανεμβολίαστοι οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό

Σεισμός: Νέα ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή στο Ηράκλειο

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Καύσωνας

Μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα που θα πλήξει και την Κρήτη λαμβάνειο ο Δήμος Ηρακλείου.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ., επισημαίνει ότι θα επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Έτσι έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών από την Παρασκευή 30 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Ανοιχτή κλιματιζόμενη αίθουσα

Για την προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες, η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου θα είναι ανοιχτή από την Παρασκευή 30 Ιουλίου και θα παραμείνει ως την Κυριακή 1 Αυγούστου.

Ώρες λειτουργίας: 09:00 - 21:00

Στον χώρο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Παράλληλα το μεσημέρι της Παρασκευής, το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών πρόκειται να προχωρήσει και πάλι στην διανομή καπέλων και παγωμένου νερού σε ισοθερμικές θήκες στα άτομα που διαβιούν σε επισφαλή καταλύματα και σε ακατάλληλες συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παυλάκης στο Ράδιο Κρήτη: Απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις ακροατών για τα εμβόλια

Ηράκλειο: Τράβηξε μαχαίρι, μετά το τροχαίο

Ηράκλειο: Μετά τον καυγά έπεσε πάνω στη τζαμαρία