Κρήτη

Κρήτη: Αλαλούμ με τις προπληρωμές σε σχολικές εκδρομές - Τί απαντούν τα ταξιδιωτικά γραφεία

σχολικη εκδρομη

Αναστάτωση επικρατεί στη σχολική κοινότητα και τους γονείς των μαθητών σχετικά με το τί μέλει γενέσθαι με τις προπληρωμές σχολικών εκδρομών εντός και εκτός συνόρων, οι οποίες ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας. 

Το θέμα ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, καθώς, για πρώτη φορά, δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Λύσανδρο Τσιλίδη.  

Το πρόβλημα στο Ηράκλειο είναι οξύ, αφού ένας μεγάλος αριθμός σχολείων είχε εκκινήσει τις διαδικασίες εκδρομών με τους γονείς να έχουν καταθέσει μεγάλα ποσά κατά την προπληρωμή τους.

Βάσει νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Τουρισμού, οι προκαταβολές που έχουν ήδη δοθεί για τις σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές δεν θα επιστρέφονται και αντί αυτών θα εκδίδονται voucher 18μηνης διάρκειας.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως αντί επιστροφής χρημάτων ο μαθητής θα λαμβάνει ισόποσο voucher, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιήσει αργότερα μέσα στο 18 μηνο σε άλλο ταξίδι. 

Όπως είπε ο κ Τσιλίδης το προσωπικό voucher θα λειτουργεί ως «μεταφερόμενος τίτλος περιουσίας». Ωστόσο, ερωτήματα εγείρονται για τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί αυτή η μεταφορά της εκδρομής καθώς, ένας ανήλικος μαθητής δεν μπορεί να κινηθεί μόνος του αλλά μόνο με συνοδεία ενηλίκου- κάτι που όπως είπε ο κ. Τσιλίδης θα πρέπει να διευθετηθεί σε συνεννόηση με το ταξιδιωτικό γραφείο. 

Ο κ Τσιλίδης είπε ότι η προοπτική της επιστροφής χρημάτων είναι δύσκολη έως αδύνατη, και αυτό διότι η αλυσίδα των εμπλεκόμενων όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές εταιρείες και ξενοδόχοι είναι πολυδαίδαλη και τα χρήματα έχουν ήδη δοθεί για την κάλυψη οικονομικών υποχρεώσεων. 

Ο ίδιος, τέλος, έδωσε μια περιγραφή της δυστοπίας του τουριστικού κλάδου αυτήν την περίοδο λέγοντας χαρακτηριστικά «Πέφτουν «χαστούκια» στην αγορά- Δεν ξέρουμε εάν θα είμαστε ανοικτοί αύριο..."

 

 

 

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα - Yδατοδρόμιο: Υπεγράφη η σύμβαση προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων

υδατοδρόμιο

Υπεγράφη στα Γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Ένωσης Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Ι.Κ.Ε. & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. σύμβαση Υποστήριξης προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, ύψους 22.905,03€.

Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει τη σύνταξη τριών μελετών, ενός ολοκληρωμένου τεχνικού φακέλου και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, Γιώργος Ασπραδάκης
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, Γιώργος Ασπραδάκης

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε τα εξής: « Ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Κοριτσάκι κατάπιε βίδα - Την αφαίρεσαν από τον πνεύμονα (φωτο)