Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: 31 φορείς λένε "ναι" στην επένδυση στο Κάβο Σίδερο

Image
Μονη Τοπλου
 clock 15:45 | 17/05/2016 writer icon newsroom ekriti.gr

Για "επανάληψη του παραλογισμού της δικαστικής ομηρίας της Σητείας και συνέχιση, της καταδίκης σε υπανάπτυξη, της ευρύτερης περιοχής", κάνουν λόγο σε εκτενή επιστολή τους επαγγελματικοί και παραγωγικοί φορείς της Κρήτης,στρεφόμενοι εναντίον της νέας προσφυγής που κατατέθηκε κατά της επένδυσης της Minoan Group στο Κάβο Σίδερο. Τριάντα ένας φορείς από όλη την Κρήτη υπογράφουν τη διαμαρτυρία, την οποία κοινοποιούν σε υπυργούς και τις αρχές της Κρήτης, αφήνοντας αιχμές για το ποιοι υπογράφουν τη νέα προσφυγή στο ΣτΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων:  

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ του Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «Ίτανος Γαία».
Επίθεση κατά ενός Προεδρικού Διατάγματος, που έχει ελεγχθεί και εγκριθεί, από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο απλά προσδιορίζει τους όρους χρήσης μιας περιοχής του Παλαικάστρου, της Μονής Τοπλού, έκτασης 20000 στρεμμάτων περίπου.
Επίθεση κατ’ ουσίαν, εναντίον της Ελπίδας, της Προόδου, της Ευημερίας και του Μέλλοντος του Τόπου Μας.
Επίθεση κατ’ ουσίαν εναντίον της Κοινωνίας της Σητείας.

20 χρόνια, στο ίδιο έργο θεατές.
Ξανά οι ίδιες ιστορίες.
Επανάληψη του παραλογισμού της δικαστικής ομηρίας της Σητείας.
Συνέχιση, της καταδίκης σε υπανάπτυξη, της περιοχής μας.
Θυμός, οργή, απογοήτευση.

Αυτές είναι οι σκέψεις των Σητειακών για την υπόθεση αυτή.
Και Εμείς, οι Φορείς του Δήμου Σητείας, έτσι αντιλαμβανόμαστε την νέα προσφυγή των “ονομαζόμενων” οικολόγων της Κρήτης. Είναι ΠΑΡΑΔΟΞΟ, ότι δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί, μετά από τόσα χρόνια και τόσες αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, ότι η Σητεία, οι Σητειακοί, στηρίζουν έντονα και επιθυμούν πολύ, να πραγματοποιηθεί η σχεδιαζόμενη αξιοποίηση της Μοναστηριακής Περιουσίας.
Όλοι αυτοί, δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί ότι, τούτη η προσπάθεια, αποτελεί για Εμάς, πολύτιμη ευκαιρία.
Όλοι αυτοί, δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί, το γεγονός ότι πέντε – δέκα “φωτισμένα (προνομιούχα οικονομικά και κοινωνικά) άτομα”, που φέρονται να ελέγχουν τις εν υπνώσει και εν αδράνεια οικολογικές (κατ’ όνομα μόνο) οργανώσεις της περιοχής, δεν είναι ορθό, τίμιο, δημοκρατικό και κοινωνικά δίκαιο, να “καπελώνουν” τη βούληση των πολλών χιλιάδων Σητειακών, που δεδηλωμένα μέσω των Θεσμικών Εκπροσωπήσεών τους και ΑΜΕΣΑ μέσω Δημοτικών Συνελεύσεων, έχουν αποφασίσει και έχουν βροντοφωνάξει ΝΑΙ στην συγκεκριμένη Επένδυση και γενικά έχουν ταχθεί υπέρ όλων των αναπτυξιακών δράσεων για τον Τόπο.

Και εάν οι παραπάνω, θρασύτατα καταπατώντας και καταχραζόμενοι κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, πράττουν τα παραπάνω, ΠΩΣ οι εξωΣητειακοί (από την υπόλοιπη Κρήτη, κλπ.) πρώιμοι και όψιμοι “ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ”, μπορούν να αποφασίζουν για την Γη Μας, για το Μέλλον Μας, για Εμάς τους ιδίους, χωρίς να μας ρωτούν.

Μήπως όλοι αυτοί, φροντίζουν και διαφυλάττουν τον Τόπο Μας, καλύτερα από Εμάς.
Μήπως Εμείς είμαστε αφελείς, ανίκανοι, αμόρφωτοι, ατάλαντοι, κλπ., ως προς την προστασία και διαφύλαξη της Γης Μας.
Μήπως χρειαζόμαστε προστάτες, χωρίς να το ξέρουμε και αυτοί έρχονται αυτοβούλως (ως Καλοί Σαμαρείτες) για να μας περιφρουρήσουν και να μας διαφυλάξουν.
Έχουν πράγματι διαφυλάξει τον Τόπο τους (με τα γιγάντια ξενοδοχεία των πολλών χιλιάδων κλινών, που έχουν κτιστεί δίπλα και ενίοτε πάνω από τις θάλασσές τους, με την ασύδοτη και αχόρταγη υπερανάπτυξή τους). Βρέθηκαν άριστοι, και τώρα αποφάσισαν να διασώσουν και την Σητεία.
Μήπως έχουν νομοθετήσει παραπάνω, από την γενικότερη κείμενη νομοθεσία, για να αποτρέψουν την καταστροφή των περιοχών τους (Τοπικά χωροταξικά, κλπ.).
Μήπως ενδιαφέρθηκαν έστω και ελάχιστα, όταν ο Τόπος μας ζημιωνόταν και καταστρεφόταν (περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά) από τις κάθε είδους “κακές” αναπτυξιακές επενδυτικές δραστηριότητες (ιχθυοκαλλιέργειες, ΑΠΕ, ΒΑΠΕ, κλπ.).
Μήπως το Δίκτυο Οικοκρήτη και οι ντόπιοι πρόθυμοι υποστηρικτές του, έχουν εναντιωθεί, έστω και σε μία άλλη ξενοδοχειακή εγκατάσταση, από τις εκατοντάδες που έχουν γίνει και καταστρέψει κυριολεκτικά, πολλές από τις παράκτιες περιοχές στην υπόλοιπη Κρήτη (πέραν του Λασιθίου).

Τους πληροφορούμε λοιπόν για ακόμα μία φορά, ότι η Σητεία έχει νομοθετήσει πολλάκις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντός της (ΓΠΣ, ΣΧΟΟΟΑΠ, κλπ.), σε αντίθεση με αυτούς.
Τους πληροφορούμε ότι το Π.Δ. που προσβάλουν, νομοθετεί πρόσθετους και αυστηρότερους περιοριστικούς όρους, προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος.
Τους πληροφορούμε ότι η ευρύτερη περιοχή της Σητείας, όπως ομολογείται από όλους, βρίσκεται σε διαρκή τουριστική και αναπτυξιακή απομόνωση, με αποτέλεσμα την κοινωνική και οικονομική οπισθοχώρησή της.
Τους πληροφορούμε ότι με τις ενέργειές τους καταδικάζουν περαιτέρω τον Τόπο μας και ζημιώνουν με την δήθεν ευαισθησία τους, Εμάς τους Σητειακούς και τα Παιδιά Μας σε κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική περιθωριοποίηση.
Τους πληροφορούμε ότι η υπομονή και η αντοχή μας, έχει τελειώσει.
Οι σκοπιμότητες και οι ιδεοληψίες που έχετε δεν μας ενδιαφέρουν και να μην ασχολείστε με Εμάς.
Το Σύνταγμα της Χώρας Μας, πρωτίστως κατοχυρώνει τη Δημοκρατική Αρχή, η Βούληση των Πολλών να υπερισχύει των Ολίγων, πόσο μάλλον των Ελαχίστων.
Σαν φορείς της Ευρύτερης περιοχής της Σητείας, είμαστε υπέρ όλων των επενδύσεων που σέβονται την Ελληνική Νομοθεσία και το περιβάλλον μας, που θα προσφέρουν ανάπτυξη στο τόπο μας, μέλλον στα παιδιά μας, κάτι που έχουμε αποδείξει με τη δράση μας τόσα χρόνια.

Όλοι εσείς, θα μας βρείτε μπροστά σας, ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Την διαμαρτυρία στηρίζουν και υπογράφουν:
Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου
Εργατικό Κέντρο Λασιθίου
Ο.Ε.Β.Ε Λασιθίου
Ο.Ε.Β.Ε. Ηρακλείου
Ο.Ε.Β.Ε. Ρεθύμνης
Ο.Ε.Β.Ε. Χανίων
Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης
Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων – Δωματίων Ανατολικής Κρήτης «Η ΚΝΩΣΟΣ»
Ένωση Ξενοδόχων Επαρχίας Σητείας
Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης
Σύνδεσμος Ξενοδόχων Νομού Λασιθίου
Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνου
Ένωση Ξενοδόχων Χανίων
Σύνδεσμος Υδραυλικών Νομού Λασιθίου
Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Νομού Λασιθίου
Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου
Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας
Εμποροβιοτεχνικός Επαγγελματικός Σύλλογος Οροπεδίου Λασιθίου
Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Ιεράπετρας
Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας
Εμπορικός Σύλλογος Σητείας
Σύλλογος Εστίασης – Διασκέδασης Αγίου Νικολάου
Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Μ. Γιαλού
Σύλλογος Μηχανικών Σητείας
Σύλλογος Κομμωτών Ν. Λασιθίου
Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων – Δωματίων Σητείας
Εμπορικός Σύλλογος Νεάπολης
Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Νομού Ηρακλείου
Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Εργοληπτών Νομού Ρεθύμνου
Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Νομού Χανίων
Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
 

diamartiria_foreon_siteias_kata_tis_prosfygis_toy_oikokriti.odt, by gpapadakis

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis