Κρήτη

Κορωνοϊός: Ξεκινούν, στην Κρήτη, οι έλεγχοι όσων επαναπατρίζονται

πτηση

Καμία εντολή δεν είχαν οι κατά τόπους οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της Κρήτης για να πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όσους επαναπατρίζονταν στην Κρήτη από το εξωτερικό. 

Μετά από τη δημοσιοποίηση του θέματος από το Ράδιο Κρήτη, αλλά και από επικοινωνία που υπήρξε με τον ίδιο τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά δόθηκαν οι σχετικές εντολές και άρχισαν να φθάνουν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις οι σχετικές λίστες των ατόμων που επέστρεψαν στους τόπους καταγωγής τους. 

Να θυμίσουμε ότι μιλώντας νωρίτερα στο Ράδιο Κρήτη ο Διοικητής του αερολιμένα Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, τόνισε πως από τις 20 Μαρτίου υπάρχει απόφαση συμπλήρωσης σχετικού εντύπου για τη δημόσια Υγεία των επιβατών. Σύμφωνα με το έγγραφο θα πρέπει όσοι επαναπατρίζονται να εισέρχονται σε προληπτική καραντίνα και απομόνωση 14 ημερών, διαφορετικά το Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και φυλάκιση κατ’ ελάχιστο για τρία έτη εφόσον αποδειχθεί ότι μετέδωσαν τον ιό σε τρίτα πρόσωπα. 

Αντίστοιχα στοιχεία κοινοποίησε και ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Λουμπούνης, ο οποίος και τόνισε πως η Αστυνομία έχει την υποχρέωση με βάση τα στοιχεία των εντύπων να προχωρά σε δειγματοληπτικούς ελέγχους και να επιβάλει τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα σε περίπτωση παραβάσεων. 
Και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας όμως, Τάσος Κουρουπάκης, τόνισε πως απ’ όσο γνωρίζει δεν έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι στην Κρήτη, ενώ δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε ενημέρωση και πιέσεις προς τις αστυνομικές αρχές ώστε οι έλεγχοι να αρχίσουν και να επιταχυνθούν.

Κρήτη

Κρήτη: Θετικός στον κορωνοϊό ένας άνδρας - Το 14ο κρούσμα

κορωνοϊός τεστ

Ένας άνδρας από τα Χανιά, είναι το 14ο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη. Πρόκειται για έναν 65χρονο, ο οποίος φέρει ήπια συμπτώματα και είναι σε κατ' οίκον νοσηλεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήρθε σε επαφή με άτομο που είχε έρθει από το εξωτερικό και σε συνεννόηση με τον γιατρό του, θέλησε να κάνει το τεστ, κάτι που έγινε σε ιδιωτική κλινική των Χανίων, η οποία διαθέτει ειδικό οικίσκο εκτός του κτιρίου, ώστε να λαμβάνονται δείγματα.

Το τεστ βγήκε θετικό, και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ επελέγη η κατ'οίκον νοσηλεία με την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή.

Θα ακολουθήσει η ιχνηλάτηση των ατόμων του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του άνδρα.

Την ίδια ώρα, σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στην κλινική covid του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου η γυναίκα από τη Σητεία, αλλά και ο ιερέας από το Ρέθυμνο, ο οποίος αναμένει τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του.

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της 62χρονης επιβάτιδας του κρουαζιερόπλοιου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν.Τζανάκης για κορωνοϊό: Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει το μικρό "θαύμα" της Ευρώπης