Κρήτη

Κονδύλια για την αποκατάσταση ζημιών σε περιοχές του Ρεθύμνου

φόδελε κακοκαιρία

Υπεγράφη σήμερα στον δήμο Ρεθύμνης η σύμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου στη Δ.Ε. Λαππαίων, ενώ σύμφωνα με το δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι υπογραφές των συμβάσεων και για δυο άλλες Δημοτικές Ενότητες.

Επίσης στην Αντιπεριφέρεεια Ρεθύμνου και σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή, προγραμματίζεται η κατανομή των 48 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, που υπέστη ο νομός από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου 2019. Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, θα ανακοινώσει την κατανομή.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER

Στο μεταξύ η (ΟΤΔ) ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε ΟΤΑ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι παρατάθηκε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων για την 1η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο του μέτρου 19.2 (Ιδιωτικά Έργα) του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER με τη νέα καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στήριξης στο ΠΣΚΕ να ορίζεται η 22 Ιουλίου 2019 και ώρα 15.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ομάδας Τοπικής Δράσης στα Ανώγεια ή στα τηλέφωνα 2834031402, 2834031793, 2834031606. Το αναλυτικό υλικό της πρόσκλησης είναι διαθέσιμο από τον ιστότοπο της ΟΤΔ (www.leader-clld.akomm.gr), από την ιστοσελίδα του ΠΑΑ 2014-2020 (www.agrotikianaptixi.gr), και από την ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ (www.espa.gr)

Κρήτη

Ηράκλειο

ΒΟΑΚ: Εργασίες ασφαλτόστρωσης από γέφυρα Μπεντεβή έως κόμβο Αλικαρνασσο

Έργα δρόμος

Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στο οδικό τμήμα από γέφυρα Μπεντεβή (Κνωσού) έως κόμβο Αλικαρνασσού (Χ.Θ. 137+00 – Χ.Θ. 138+500) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα από το Σάββατο 31-10-2020 έως και το Σάββατο 14-11-2020 πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στο οδικό τμήμα από γέφυρα Μπεντεβή (Κνωσού) έως κόμβο Αλικαρνασσού στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η ασφαλτόστρωση θα γίνει τμηματικά με αποκλεισμό μιας λωρίδας κυκλοφορίας και η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της άλλης λωρίδας κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να τηρούν την εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση.