Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Καιρός - Θεοφάνεια: Λασποβροχές και σκόνη - Η πρόγνωση για την Κρήτη
θεοφάνεια 2025 ηράκλειο
 clock 17:11 | 05/01/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Με λασποβροχές αναμένεται να γίνει ο εορτασμός των Θεοφανείων σε όλη τη χώρα, καθώς ο καιρός αλλάζει πρόσωπο, με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς νοτιάδες και την άνοδο της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, λασποβροχές κατά τόπους αναμένονται έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 08/01, κυρίως στα δυτικά και βόρεια καθώς και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στη συνέχεια λασποβροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας. Από το πρωί της Πέμπτης 08/01 οι λασποβροχές θα περιοριστούν στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη και έως το βράδυ θα σταματήσουν.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά με κίτρινο και καφέ χρώμα οι περιοχές που αναμένονται κατά τόπους λασποβροχές και αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης  το πρωί της Τρίτης 06/01.

Image
χαρτης λασποβροχη

Πιο αναλυτικά:

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες με θυελλώδεις νοτιάδες, αυξημένο κυματισμό και κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, κυρίως στη δυτική και τη βορειοανατολική χώρα με σταδιακή μεταβολή από την Πέμπτη.

Ισχυροί έως θυελλώδεις νοτιάδες, βροχές και αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, το οποίο θα διατηρηθεί έως και τα μέσα της εβδομάδας.

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Ιόνιο και το Αιγαίο, προκαλώντας έντονο κυματισμό και τοπικές δυσκολίες στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Ανατροπή στην τραγωδία με τον 34χρονο - Δεν υπήρξε έκρηξη

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis