Κρήτη

Ηράκλειο: Καμία δέσμευση του υπουργού για την παραχώρηση δημόσιων κτιρίων

1d5f1-dd717-2014-02-28-11.18.36-1.jpg

Καμία απάντηση και καμία δέσμευση σχετικά με το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για την παραχώρηση των δημοσίων κτιρίων που έχουν εγκαταληφθεί, δεν δόθηκε στην ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Παρά το στόχο της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, που είναι η επιτυχής αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση στο θέμα των τριών κτιρίων, του πρώην Αστυνομικού τμήματος στην πλατεία Καλλεργών, του κτιρίου στη συμβολή των οδών Ταγμ. Τζουλάκη και Ελ. Βενιζέλου, η διαχείριση των οποίων ανήκει στην Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε., και του κτιρίου όπου στεγαζόταν το πρώην Ειρηνοδικείο, η διαχείριση του οποίου ανήκει ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ειδικότερα στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. (ΝΠΔΔ).

Συνεπώς το Υπουργείο Οικονομικών απαντά μόνο ως προς το σκέλος της κατοχής των ακινήτων και καμία απάντηση δεν δίνεται αναφορικά με την πρόθεση της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. ώστε να παραχωρηθούν ή όχι στον Δήμο Ηρακλείου.
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας