Τρίτη 12 ΝΟΕ 2019 21:06
 • Ηρακλειο
  23°C
 • Χανια
  23°C
 • Ρεθυμνο
  23°C
 • Λασιθι
  23°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Καμία δέσμευση του υπουργού για την παραχώρηση δημόσιων κτιρίων

Ηράκλειο: Καμία δέσμευση του υπουργού για την παραχώρηση δημόσιων κτιρίων

1d5f1-dd717-2014-02-28-11.18.36-1.jpg

Καμία απάντηση και καμία δέσμευση σχετικά με το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για την παραχώρηση των δημοσίων κτιρίων που έχουν εγκαταληφθεί, δεν δόθηκε στην ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Παρά το στόχο της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, που είναι η επιτυχής αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση στο θέμα των τριών κτιρίων, του πρώην Αστυνομικού τμήματος στην πλατεία Καλλεργών, του κτιρίου στη συμβολή των οδών Ταγμ. Τζουλάκη και Ελ. Βενιζέλου, η διαχείριση των οποίων ανήκει στην Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε., και του κτιρίου όπου στεγαζόταν το πρώην Ειρηνοδικείο, η διαχείριση του οποίου ανήκει ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ειδικότερα στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. (ΝΠΔΔ).

Συνεπώς το Υπουργείο Οικονομικών απαντά μόνο ως προς το σκέλος της κατοχής των ακινήτων και καμία απάντηση δεν δίνεται αναφορικά με την πρόθεση της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. ώστε να παραχωρηθούν ή όχι στον Δήμο Ηρακλείου.
 
 
 

Διαβάστε επίσης. . .

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας έκλεισε τις πύλες της η 40η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού WTM London 2019, που πραγματοποιήθηκε στο...