Ξηλώθηκαν οι κυβόλιθοι από το οδόστρωμα της Λεωφόρου Πλαστήρα, στο ύψος του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, βάζοντας τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα που προκαλούσε έντονες διαμαρτυρίες από οδηγούς και δικυκλιστές.
Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, η οποία προχώρησε στην αντικατάσταση του προβληματικού σημείου με νέα ασφαλτόστρωση, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Στο σημείο βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πρασίνου Δημήτρης Σπυριδάκης, συνοδευόμενος από την προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Κοινόχρηστων Χώρων, Σγουρίτσα Πιταροκοίλη, πραγματοποιώντας αυτοψία των εργασιών.
(Επρόκειτο για μία παρέμβαση που μόνο προβλήματα δημιουργούσε)
Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία, καθώς το προηγούμενο οδόστρωμα με τους γρανιτένιους κυβόλιθους ήταν ακανόνιστο και επικίνδυνο, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία, ιδιαίτερα για τα δίκυκλα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τεχνική Υπηρεσία παρεμβαίνει σε κάθε σημείο όπου διαπιστώνεται ζήτημα ασφάλειας, με στόχο την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων. Υπενθύμισε μάλιστα ότι αντίστοιχη παρέμβαση είχε πραγματοποιηθεί και στο γεφύρωμα της Καινούριας Πόρτας, όπου υπήρχε παρόμοια κατασκευή.
(Παρελθόν πια οι κυβόλιθοι που εκνεύριζαν τους οδηγούς)
Με τη νέα ασφαλτόστρωση, το συγκεκριμένο τμήμα της λεωφόρου εκτιμάται ότι γίνεται πλέον ασφαλέστερο για όλους τους χρήστες του δρόμου, περιορίζοντας σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων.
(Παρελθόν πια οι κυβόλιθοι που εκνεύριζαν τους οδηγούς)
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό, καθισμένο στον καναπέ...
Κρήτη: Εκατοντάδες αποχωρήσεις γιατρών και νοσηλευτών τα τελευταία πέντε χρόνια