Αντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό του Πάσχα και καταναλωτές κάνουν σήμερα τα ψώνια της τελευταίας στιγμής προκειμένου να συνθέσουν το πασχαλινό τραπέζι.
Σήμερα, τα εμπορικά καταστήματα στο Ηράκλειο ανοίγουν στις 9 το πρωί και κλείνουν στις 3 το μεσημέρι ενώ θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή του Πάσχα και την επόμενη ημέρα και θα ανοίξουν ξανά από την Τρίτη 22 Απριλίου.
Η κίνηση στα κρεοπωλεία του Ηρακλείου είναι ιδιαιτέρως αυξημένη με το κατσικάκι και το αρνάκι να έχουν την τιμητική τους. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή για ένα κιλό αρνάκι γάλακτος θα είναι αυξημένη κατά τουλάχιστον 1,5 ευρώ φέτος σε σχέση με πέρσι.
Την ίδια ώρα αυξημένη εμφανίζεται και η κίνηση των καταναλωτών για την αγορά των λαχανικών και των οπωροκηπευτικών που επίσης αποτελούν βασικά συστατικά του πασχαλινού τραπεζιού.
Φέτος, όπως είναι ήδη γνωστό το πασχαλινό τραπέζι για 4 έως 6 άτομα θα είναι ακριβότερο κατά 6,2 με 6,3% σε σχέση με πέρσι καθώς οι συνεχόμενες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα έχουν αναγκάσει τους καταναλωτές να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η κίνηση και στα αρτοποιεία μες τις τιμές φέτος στα πασχαλινά τσουρέκια και τα καλτσούνια να είναι ανεβασμένες λόγω της αύξησης που έχει πάρει το αλεύρι. Αυξήσεις καταγράφονται και στις τιμές για τα σοκολατένια αυγά.
Αρκετός είναι και ο κόσμος που μπαίνει στα εμπορικά καταστήματα όπου από εκεί θα προμηθευτεί είδη ένδυσης και υπόδυσης αλλά και τα παιχνίδια για τους μικρούς φίλους.
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Έκαψαν επίτηδες τον Ιούδα άλλων χωριών, έτρεχε η Πυροσβεστική