Ένα παράδοξο σκηνικό αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι στην οδό Νίκου Ξυλούρη στο Ηράκλειο.
Ενώ η πόλη δοκιμάζεται από έντονη λειψυδρία και περιορισμούς στην υδροδότηση, ο δρόμος μετατράπηκε σε μικρή «λίμνη» εξαιτίας σπασμένου αγωγού.
Τα νερά κάλυψαν το οδόστρωμα, προκαλώντας αναστάτωση τόσο στους διερχόμενους οδηγούς όσο και στους κατοίκους, που βλέπουν το πολύτιμο νερό να χάνεται άσκοπα.
«Δεν έχουμε νερό να γεμίσουμε ένα ποτήρι, κι εδώ χάνεται ολόκληρος ποταμός», σχολίασε κάτοικος της περιοχής με αγανάκτηση.
Η ειρωνεία της εικόνας είναι σκληρή: την ώρα που τα νοικοκυριά κάνουν οικονομία στη σταγόνα, η αμέλεια ή η καθυστέρηση στην επιδιόρθωση του δικτύου αφήνει το Ηράκλειο να στενάζει ανάμεσα σε λειψυδρία και σπατάλη.
Οι κάτοικοι ζητούν άμεση παρέμβαση, όχι μόνο για το συγκεκριμένο σημείο, αλλά και για το συνολικό δίκτυο ύδρευσης, που φαίνεται να «διψά» για συντήρηση όσο κι οι ίδιοι για νερό.
Διαβάστε επίσης:
Ηράκλειο: Μία τραυματίας μετά από σφοδρή σύγκρουση ΙΧ στο κέντρο (εικόνες)
Χανιά: Γέμισε λύματα η παραλία της Νέας Χώρας – Έντονες αντιδράσεις για τη δυσοσμία (βίντεο)