Κρήτη

Ηράκλειο: Πήγε να κάψει τα κλαδιά στο λιόφυτο και κατέληξε στον ...εισαγγελέα

φωτιά κλαδιά

Παρά το γεγονός πως η αντιπυρική περίοδος και τα αυστηρά μέτρα που προβλέπονται θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Ηρακλείου ήρθαν αντιμέτωπες με μία ακόμα περίπτωση απαγορευμένης καύσης αγροτικών υπολειμμάτων.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σήμερα το απόγευμα στη σύλληψη ενός 63χρονου άνδρα στο Γάζι, καθώς εντοπίστηκε να καίει κλαδια σε λιόφυτο. Μάλιστα η φωτιά του ...ξέφυγε και πέρασε σε διπλανό οικόπεδο, χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος τον άφησε ελεύθερο αφού του ασκήθηκε δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση, όπως ορίζει ο νόμος.

Κρήτη

Ηράκλειο

Στη βουλή οι καταγγελίες των Πυροσβεστών του Αεροδρομίου Ηρακλείου

πυροσβεστική

Τις σοβαρές καταγγελίες των Πυροσβεστών του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου, σχετικά με την συμμετοχή τους, εκτός από τα καθήκοντα πυρόσβεσης και σε καθήκοντα υγειονομικών κλιμακίων ελέγχου για τον covid-19, θέτουν υπόψιν των αρμόδιων Υπουργών, οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Συγκεκριμένα, με κοινοβουλευτική αναφορά προς τους Υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Τουρισμού, οι τρεις βουλευτές ζητούν απαντήσεις σχετικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων – πυροσβεστών, καθώς παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις τους σε πυρόσβεση και διάσωση, η πολιτική ηγεσία τους υποχρεώνει να αναλάβουν και τον ρόλο του «νοσηλευτή», εκτελώντας και υγειονομικά καθήκοντα. Επιπλέον, η απαίτηση της πολιτικής ηγεσίας, επιβάλλει στους πυροσβέστες να επιτελούν τα «νέα» καθήκοντά τους, χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εκθέτοντας τους ίδιους τους πυροσβέστες αλλά και το κοντινό οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον σε κίνδυνο, λόγω του υιού covid-19.

Ωστόσο, οι καταγγελίες των Πυροσβεστών, καθιστούν την κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη, αν αναλογιστεί κανείς, ότι τα παραπάνω συμβαίνουν υπό την εκβιαστική πίεση της Διοίκησης που τους υποχρεώνει να αποδεχτούν ότι έχουν λάβει κατάλληλη εκπαίδευση, εξοπλισμό, κ.λ.π., όπως αναφέρουν σε άλλο σημείο της επιστολής τους.