Κρήτη

Ηράκλειο: Νέα απάτη - Προσοχή στα sms δήθεν από τη... "ΔΕΗ"

απειλητικά sms

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες για απάτες που όπως φαίνεται σκαρφίζονται αετονύχηδες για να βγάλουν εύκολα χρήματα.

Ακροατής του Ράδιο Κρήτη κατήγγειλε ότι βρήκε στο κινητό του ένα sms, δήθεν από τη ΔΕΗ, η οποία τον καλούσε να τακτοποιήσει την οφειλή του ύψους 417 ευρώ, βάζοντας χρήματα σε έναν 12ψήφιο κωδικό.

Ο ακροατής υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, καθώς γνώριζε καλά την οφειλή του, η οποία δεν ήταν 417 ευρώ, καθώς και ότι δεν είχε λήξει η προθεσμία για την πληρωμή της.

Κάλεσε αμέσως τη ΔΕΗ όπου του επιβεβαίωσαν τα παραπάνω, ενώ επικοινώνησε και με την Αστυνομία. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών νομού Ηρακλείου Νίκος Τζανάκης, κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μετά και τα νέα μέτρα που εφαρμόζουν οι τράπεζες, με ελάχιστες συναλλαγές να γίνονται πλέον από τα γκισέ, πολλοί θα βρουν την ευκαιρία να επωφεληθούν και να εκμεταλλευτούν τους ανυποψίαστους πολίτες.

Ο κ. Τζανάκης είπε ότι θα διερευνηθεί η καταγγελία του ακροατή.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε μπαρ!

μπαρ κορωνοϊός

Πρόστιμο - μαμούθ ύψους 50.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης καφέ μπαρ στη Χερσόνησο. Ο έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού χθες το βράδυ αποκάλυψε υπεράριθμους πελάτες στο κατάστημα και επεβλήθη το τεράστιο πρόστιμο, καθώς και λουκέτο για 30 ημέρες.

Είναι το πιο υψηλό πρόστιμο που επεβλήθη στην Κρήτη από την αρχή της πανδημίας, σε κατάστημα.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη η πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη το πρόστιμο ήταν τόσο υψηλό, καθώς ήταν η δεύτερη φορά που το εν λόγω κατάστημα φιλοξενούσε στον χώρο του υπεράριθμους πελάτες.

Στους ελέγχους για χρήση μάσκας που έγιναν χθες σε όλη την Κρήτη επεβλήθησαν συνολικά 11 πρόστιμα:

Επτά στο Ηράκλειο, εκ των οποίων έξι σε πεζούς και ένα σε εργαζόμενο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, δύο στο Ρέθυμνο και δύο στο Λασίθι. Και στις τέσσερις περιπτώσεις, το πρόστιμο των 150 ευρώ καλούνται να πληρώσουν εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δεν φορούσαν μάσκα.