Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Ηράκλειο: Κρίσιμο ζήτημα η υποστελέχωση της Αστυνομίας - Ανάγκη για ενίσχυση του προσωπικού πριν το καλοκαίρι
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου
 clock 19:20 | 08/04/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι αυξανόμενες ανάγκες των αστυνομικών στο Ηράκλειο βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου να επισκέπτεται το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου και το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης. Ενόψει τουριστικής περιόδου ζητείται ένας ενιαίος σχεδιασμός όπου θα ενισχύσει τις υπηρεσίες με προσωπικό αλλά και να υπάρξει διάθεση δόκιμων αστυφυλάκων καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Αναλυτικά:

1.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2. Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3. Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης

4. Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου

5.Π.Ο.ΑΣ.Υ.

6.Βουλευτές Νομού Ηρακλείου

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου και της διαρκούς μέριμνας για τη βελτίωση των συνθηκών αστυνόμευσης, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη από το Προεδρείο μας στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου και στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, προκειμένου να καταγράψουμε την επιχειρησιακή τους κατάσταση ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για υπηρεσίες οι οποίες τα τελευταία χρόνια καλούνται να ανταποκριθούν σε διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις, λόγω της σημαντικής τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών ευθύνης τους. Περιοχές όπως η Αμμουδάρα, τα Μάταλα, η Αγία Πελαγία και άλλοι δημοφιλείς προορισμοί, συγκεντρώνουν πλέον μεγάλο αριθμό επισκεπτών, καθώς έχουν αναπτυχθεί ξενοδοχειακές μονάδες χιλιάδων κλινών.

Παρά τη σαφή αυτή μεταβολή των δεδομένων και την έντονη τουριστική δραστηριότητα, παραμένει σε εκκρεμότητα το διαχρονικό αίτημα της Ένωσής μας για ένταξη των εν λόγω υπηρεσιών στο καθεστώς ενισχυόμενων τουριστικών υπηρεσιών, γεγονός που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί από την πολιτική και φυσική ηγεσία.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, το προσωπικό των Α.Τ. Μαλεβιζίου και Φαιστού επιδεικνύει υψηλό επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης, καταβάλλοντας καθημερινά σημαντικές προσπάθειες για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης, τόσο κατά την τουριστική περίοδο όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Image
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Η πραγματικότητα αυτή αναδεικνύει την ανάγκη άμεσης προσαρμογής του σχεδιασμού στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, με στόχο την αποτελεσματική υποστήριξη των υπηρεσιών και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε:

- Την ένταξη των Αστυνομικών Τμημάτων Μαλεβιζίου και Φαιστού στις ενισχυόμενες τουριστικές υπηρεσίες

- Την ενίσχυσή τους με προσωπικό μέσω αποσπάσεων εκτός Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου

- Την διάθεση δόκιμων αστυφυλάκων καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου

Η ενίσχυση των συγκεκριμένων υπηρεσιών αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματική αστυνόμευση περιοχών με διαρκώς αυξανόμενη τουριστική δυναμική και για τη διατήρηση της θετικής εικόνας της Κρήτης ως ασφαλούς και ποιοτικού προορισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Fuel Pass 2026: Πώς θα ενεργοποιήσετε την άυλη κάρτα - Τι πρέπει να τσεκάρετε στο κινητό σας

Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση - Κατασχέθηκαν περισσότερες από 23.000 κροτίδες (φωτο)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis