Κρήτη

Ηράκλειο: Το ΚΙΝΑΛ απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ

ηλεκτρικη διασυνδεση

Η απάντηση του Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου στον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης:

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω, σχετικά με όσα δεν απάντησε ο Υπουργός κ.Σταθάκης και ανέλαβε αντ’ αυτού η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου να εκδώσει δήθεν απάντηση:

Η Κρήτη μετράει 3,5 χαμένα χρόνια, καθώς δεν έχει γίνει κανένα βήμα – καμία πρόοδος για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της τόσο με Αττική όσο και με Πελοπόννησο.
–  Η παρούσα κυβέρνηση απλά…εγκαινίασε την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, και αυτήν με καθυστέρηση.
– Από το …2016 η παρούσα κυβέρνηση δρομολογεί την ηλεκτρική διασύνδεση με την Πελοπόννησο όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου; Το 2015 κυβερνούσαν άλλοι; Η συγκεκριμένη διασύνδεση δύσκολα θα είναι έτοιμη το κρίσιμο έτος 2020 για την Κρήτη όταν και οι πετρελαϊκές μονάδες στην Κρήτη θα λειτουργούν για περιορισμένο αριθμό ωρών.
– Η αβελτηρία και οι εμπλοκές στις διαπραγματεύσεις του ΑΔΜΗΕ με την Euroasia Interconnector για τη διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση του έργου με κίνδυνο να χαθεί και η χρηματοδότηση ως κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος έργου (Τμήμα της διασύνδεσης Ισραήλ -Κύπρου – Ελλάδας), με τελευταίο επεισόδιο τις υποδείξεις της Ε.Επιτροπής προς την ΡΑΕ να τροποποιήσει τις αποφάσεις απευθείας ανάθεσης του έργου στο SPV «Αριάδνη Interconnection» ως επίσημο φορέα υλοποίησης του έργου.

Αυτά είναι τα δεδομένα και οι αλήθειες για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης.

Κατά τα άλλα τα ερωτήματά μας και οι προειδοποιήσεις μας παραμένουν:

-Θα καλύψει η κυβέρνηση το  1 δισ. ευρώ επιπλέον κόστος για όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας, λόγω των συνεχιζόμενων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ); Ή μήπως το πληρώνουν ήδη οι πολίτες;
Να μην διανοηθούν να φορτώσουν το κόστος της αποτυχίας τους – και στον ενεργειακό τομέα – στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, επιβαρύνοντάς τους περαιτέρω οικονομικά.

Σχετικά με τις αήθεις εκφράσεις περί λασπολόγων σας κρίνουν οι πολίτες για δε τα δάνεια των κομμάτων στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
Στο μόνο κόμμα που έχει γίνει διαγραφή δανείου είναι η ΕΑΡ, η οποία μάλιστα διατήρησε το ακίνητο της Κουμουνδούρου, το οποίο πήρε το διάδοχο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχει στο κίνημα Αλλαγής, έχει ρυθμίσει ήδη την πλειοψηφία των δανείων του, τα οποία εξυπηρετεί παρά τις δυσκολίες στα οικονομικά.

Όμως αυτοί που μας χρέωσαν και στη συνέχεια πρόδωσαν το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι οι Υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Να τους χαίρεστε.

Ο Γραμματέας της Ν.Ε.
Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: 19χρονη διοργάνωσε "κορωνοπάρτι" με 21 καλεσμένους!

κορωνοπάρτυ

Άλλο ένα "κορωνοπάρτυ" κλήθηκαν να ... διαλύσουν οι αρχές, καθώς η διοργάνωσή του έγινε εν μέσω πανδημίας και του πλαισίου απαγορεύσεων που ισχύει για τις συναθροίσεις.

Αυτή τη φορά, το πάρτυ έγινε σε σπίτι στον Άγιο Νικόλαο και διοργανώτρια φέρεται μια 19χρονη κοπέλα η οποία είχε προσκαλέσει 21 άτομα στον χώρο της . Το απότέλεσμα ήταν να συλληφθεί και να της επιβληθεί πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Σε καθένα από τους 21 καλεσμένους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.

Έλεγχοι και πρόστιμα

Συνολικά, χθες, στην Κρήτη επιβλήθηκαν 15 πρόστιμα για μη χρήσης μάσκας και 73 για άσκοπες μετακινήσεις.

Για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο, 7 στο Ηράκλειο και 5 στο Λασίθι.

Για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν 13 πρόστιμα στα Χανιά, 5 στο Ρέθυμνο, 48 στο Ηράκλειο και 7 στο Λασίθι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Γαύδος: Γυναίκα εγκλωβισμένη σε γκρεμό μετά από τροχαίο

Φρίκη στο Λος Άντζελες: Τρία μικρά παιδιά βρέθηκαν θανάσιμα μαχαιρωμένα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σήμερα η κηδεία του δημοσιογράφου