Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Καθυστερήσεις, χάος και κοινωνική αναστάτωση από το κλείσιμο των 8 υποθηκοφυλακείων!

υποθηκοφυλακείο
 clock 14:49 | 23/09/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Θύελλα αντιδράσεων έχει πυροδοτήσει το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των οκτώ υποθηκοφυλακείων της Περιφερειακής Ενότητας  Ηρακλείου, που έγινε χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαροί κλυδωνισμοί στην τοπική οικονομία, καθώς εμφανίζονται προβλήματα στις αγοραπωλησίες ακινήτων, συνολικότερα στις συναλλαγές και στο κτηματολόγιο.

Όπως είναι γνωστό ο δρόμος για το κλείσιμο των υποθηκοφυλακείων άνοιξε με μια αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης, που δρομολογήθηκε  χωρίς να έχει γίνει όλη η αναγκαία προετοιμασία που έπρεπε να προηγηθεί.

Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες μπήκε λουκέτο στα οκτώ υποθηκοφυλακεία Αρκαλοχωρίου, Αρχανών, Βιάννου, Βώρρων, Χερσονήσου, Καστελίου- Πεδιάδας, Πύργου, Μοιρών.

Το βασικό πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι ότι ενώ θεωρητικά για να κλείσουν τα υποθηκοφυλακεία έπρεπε πρώτα να σκαναριστούν όλα τα έγγραφα τους και στη συνέχεια να σταματήσουν να λειτουργούν, έγινε το ακριβώς αντίθετο.

Έτσι τα υποθηκοφυλακεία έκλεισαν και εκ των υστέρων ξεκινά η ψηφιοποίηση των αρχείων τους! 

Ξεχωριστό πλήγμα αποτελεί και το γεγονός ότι κλείνει το υποθηκοφυλακείο του Καστελίου στο σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα όπου ο κόσμος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και οι πιέσεις που ασκούνται είναι τεράστιες.  

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ηρακλείου Κώστας Αράπογλου περιγράφει ότι από τον Ιούνιο έκανε αίτηση στο υποθηκοφυλακείο Ηρακλείου για να πάρει ένα έγγραφο με σκοπό   να γίνει μια διόρθωση για ένα ακίνητο στο κτηματολόγιο ώστε να προχωρήσει μια αγοραπωλησία. Από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα αυτό δεν έχει καταστεί  εφικτό, με αποτέλεσμα όπως είναι αναμενόμενο να μην μπορεί να προχωρήσει η αγοραπωλησία.

Image
κώστας αράπογλου

(ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων κ. Κώστας Αράπογλου)

Όπως εξηγεί ο κ. Αράπογλου, η κατάσταση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να ματαιώνονται συναλλαγές διότι δεν μπορούν να γίνονται έλεγχοι και να δίδονται αντίγραφα συμβολαίων όπως επίσης δεν μπορούν  να γραφτούν προσημειώσεις ακινήτων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων, τονίζει ότι αυτή τη στιγμή το κλείσιμο των υποθηκοφυλακείων έχει προκαλέσει ένα φοβερό αλαλούμ, μια απίστευτη κοινωνική αναστάτωση και σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές που όπως είναι φυσικό επηρεάζουν την τοπική οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Δεύτερος νεκρός σε τροχαίο δυστύχημα μέσα σε λίγες ώρες!

Κρήτη: Βρήκε τον πατέρα του νεκρό στο χωράφι

Στο Ηράκλειο Δημήτρης Βαρτζόπουλος - Ετοιμάζει "υποδοχή" το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis