Δύο κλοπές αγροτικών οχημάτων και μια ζωοκλοπή εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, βάζοντας τέλος στη δράση ενός 34χρονου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, φέρεται να είχε αφαιρέσει μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων δύο αγροτικά αυτοκίνητα από διαφορετικές περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.
Το ένα από αυτά χρησιμοποιήθηκε μάλιστα για τη μεταφορά 22 αιγοπροβάτων που είχαν κλαπεί από ποιμνιοστάσιο της περιοχής, πριν εγκαταλειφθεί σε περιοχή του Μαλεβιζίου.
Η Αστυνομία, μετά από στοχευμένες έρευνες και αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισε τα οχήματα και τα απέδωσε στους ιδιοκτήτες τους, ενώ το πρωί της Πέμπτης (16/10) πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι και το ποιμνιοστάσιο του 34χρονου.
Εκεί διαπιστώθηκαν σειρά παραβάσεων, όπως έλλειψη ενωτίων στα ζώα, μη υποβολή κτηνοτροφικής δήλωσης και παράβαση του νόμου περί ευζωίας των ζώων, με αποτέλεσμα να του επιβληθούν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και να φορέσει χειροπέδες.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου συνεχίζει την έρευνα για την ταυτοποίηση των συνεργών του και τη χαρτογράφηση της πλήρους εγκληματικής τους δράσης, καθώς δεν αποκλείεται ο 34χρονος να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη - ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ψίχουλα" οι πρώτες πληρωμές - Στα "κάγκελα" οι παραγωγοί