Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στο Ηράκλειο με το απίστευτο πρόσχημα ότι «ο χρυσός τραβάει το ρεύμα».
Χθες καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία δύο νέα περιστατικά απάτης, αυτή τη φορά με θύματα δύο γυναίκες ηλικίας 76 και 73 ετών, σε Βούτες αλλά και μέσα στην πόλη.
Οι δράστες, προσποιούμενοι και πάλι ότι είναι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ, έπεισαν τις ηλικιωμένες να αποσυνδέσουν συσκευές από το ηλεκτρικό δίκτυο και στη συνέχεια τις έπεισαν ότι έπρεπε να βγάλουν τα κοσμήματά τους στην αυλή για «λόγους ασφαλείας».
Οι γυναίκες ακολούθησαν τις οδηγίες τους, αφήνοντας τα τιμαλφή σε σακουλάκια στο εξωτερικό του σπιτιού.
Οι επιτήδειοι άρπαξαν τα κοσμήματα και εξαφανίστηκαν.
Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ανάλογες απάτες καταγράφηκαν με θύματα δύο άλλες ηλικιωμένες, ηλικίας 75 και 77 ετών, τις οποίες οι δράστες είχαν εξαπατήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: υποστηρίζοντας ότι ο χρυσός «ελκύει το ηλεκτρικό ρεύμα» και πρέπει να βγει εκτός σπιτιού.
Οι αρχές εφιστούν την προσοχή, καθώς φαίνεται πως πρόκειται για οργανωμένη σπείρα που στοχεύει ηλικιωμένους με αυτό το νέο «σενάριο» απάτης, το οποίο στηρίζεται στον φόβο για την ασφάλεια μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
(φωτογραφία από create.vista.com)
Διαβάστε επίσης:
Βενιζέλειο: Για προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών προειδοποιεί η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών
Γιώργος Ι. Παπαδάκης