Κρήτη

Ηράκλειο: Διάθεση δασικών φυτών από το φυτώριο της Φοινικιάς

κυπαρίσσια φυτώριο φοινικιάς

Η Δ/νση Δασών Ηρακλείου ανακοινώνει την έναρξη της περιόδου διάθεσης δασικών φυτών από το δημόσιο δασικό φυτώριο Φοινικιάς.

Οι αιτήσεις για χορήγηση των φυτών θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική δ/νση: ddh.fytorio@apdkritis.gov.gr του Δασικού Φυτωρίου Φοινικιάς της Δ/νσης Δασών Ηρακλείου, από την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021.

Η διάθεση των φυτών θα γίνει με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην με αριθ. 6440/20-10-2021 απόφαση [ΑΔΑ: 977ΝΟΡ1Θ-Λ0Π], η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης(www.apdkritis.gov.gr) στη στήλη Ανακοινώσεις.

Η παραλαβή των φυτών θα γίνεται στις καθορισμένες ημερομηνίες από το δασικό φυτώριο Φοινικιάς (οδός Παναγίας Μαλεβή – Ηράκλειο), με πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Πληροφορίες δίνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2810 250389 (Δασικό Φυτώριο) και 2810 264940 (Δ/νση Δασών Ηρακλείου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός: Κουνήθηκε για τα καλά το Ηράκλειο!

Κρήτη - ΒΟΑΚ: Επί τόπου αυτοψίες για την κατασκευή του νέου δρόμου (φωτό)

Κρήτη: Βρήκαν τους απατεώνες που ξεγέλασαν τον 38χρονο

Κρήτη

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Σε ποια περιοχή εντοπίστηκε το κρούσμα

κορωνοιός

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα της Μετάλλαξης Όμικρον και μάλιστα εντοπίστηκε στην Κρήτη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πρόκειται για έναν άνδρα, ελληνικής καταγωγής, μόνιμος κάτοικος Γιοχάνεσμπουργκ, που ταξίδεψε αεροπορικώς από τη Νότια Αφρική,  στην Κρήτη. 

Ο άνδρας έφτασε στην Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου, έκανε rapid test που βγήκε αρνητικό. Στη συνέχεια, με επιπλέον έλεγχο PCR και έλεγχο εξειδικευμένο γονιδιακό έλεγχο για την μετάλλαξη Όμικρον ο ασθενής βρέθηκε θετικός.

Την ειδηση επιβεβαιωσε η  Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λενα Μπορμουδάκη, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, η οποία συνέστισε ψυχραιμία.

Όπως εξήγησε, λόγω του ιστορικού ταξιδιού του, από την πρώτη στιγμή η περίπτωση αυτή αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη προσοχή, νώ δε χάθηκε καόλου πολύτιμος χρόνος για την ιχνηλάτηση των επαφών του από την Πολιτική Προστασία. Οι στενές επαφές του έχουν ενημερωθεί και ο ίδιος βρίσκεται σε κατ'οίκον καραντίνα, με καλή κλινική εικόνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, το κρούσμα εντοπίστηκε στην Π.Ε. Χανίων. 

ESPA BANNER