Κρήτη

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία ΕΛΜΕ για την επίσκεψη Πομπέο στην Κρήτη

φωτο αρχείου

Δελτίο τύπου από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

"Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταδικάζει την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο, στη χώρα μας, με στόχο την ενίσχυση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ και την επιτήρηση των βάσεων του θανάτου στη Σούδα.

Καλεί τα μέλη του σωματείου σε μαζική συμμετοχή στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα (28 Σεπτέμβρη) και ώρα 6.30 μ.μ. στα Λιοντάρια.

Τονίζει  ότι  η επίσκεψη αυτή- σε και περίοδο ανάπτυξης του ανταγωνισμού των ισχυρών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία) στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, Εγγύς και Μέσης Ανατολής ,  σε μια ιστορική  φάση αμφισβήτησης των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού μας-εντάσσεται στους ευρύτερους φιλοπόλεμους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και προσβάλλει τα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Για τους παραπάνω λόγους κηρύσσουμε ανεπιθύμητο τον εκπρόσωπο της φιλοπόλεμης πολιτικής των ΗΠΑ και καλούμε σε μαζική αντίσταση στις ιμπεριαλιστικές   επεμβάσεις και στην ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών".

Κρήτη

Ηράκλειο

Ψεκασμός δακοκτονίας στους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού

ψεκασμος

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι την Tετάρτη 21-10-2020 θα ξεκινήσoυν Γενικοί Δολωματικοί Ψεκασμοί  στα παρακάτω Δ.Δ του Δήμου Γόρτυνας:

Aπεσωκάρι, Βασιλικά Ανώγεια, Πλώρα, Βασιλική και Μιαμού . 

Επίσης:

• Τρίτη 20/10/2020 σε Ρουφά – Πλουτή  

• Τεταρτη 21/10/2020 σε Μορόνι, Τυμπάκι, Πόμπια, Πέρι, Πιτσίδια & Σκούρβουλα  

• Πέμπτη 22/10/2020 σε Αληθινή, Καμηλάρι, Κουσέ, Πετροκεφάλι και Σίβα.  

• Σάββατο 24/10/2020 σε   Μοίρες.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός