Κρήτη

Ηράκλειο: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον τουρισμό - Πόσοι ήρθαν και από ποιες χώρες

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Την καλή μέχρι τώρα πορεία του τουρισμού στην Κρήτη επιβεβαιώνουν τα στοιχεία από τις αφίξεις στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου που παρουσίασε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας.

Παρά την πανδημία χιλιάδες ξένοι επισκέπτες έχουν επιλέξει το νησί μας για τις διακοπές τους και εάν δεν υπάρξει κάποιο σοβαρό πισωγύρισμα και οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ καλοί από πλευράς αφίξεων, όπως δείχνουν τα αποκαλυπτικά συγκεντρωτικά στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα για πρώτη φορά το ekriti.gr.

Αύγουστος όπως το 2019

Σύμφωνα με τον κ. Πλιάκα ο Ιούλιος έκλεισε όσον αφορά τις αφίξεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο 80% σε σχέση με το 2019 ενώ τις πρώτες 17 ημέρες του Αυγούστου κινούνται στο 90% πάντα σε σύγκριση με το 2019.

Τις πρώτες 17 ημέρες του Αυγούστου οι αφίξεις τουριστών έφτασαν τις 328.000 και σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα φτάσουν έως το τέλος του μήνα τις 610.000 αντί 650.000 το 2019.

Και πάλι όμως θεωρείται ένας πολύ καλός αριθμός αφίξεων αν υπολογίσει κανείς ότι δεν έρχονται επισκέπτες από Ρωσία και από Μεγάλη Βρετανία που μέχρι στιγμής έχουν αφιχθεί μόλις 22.000 τουρίστες αντί 450.000 το 2019.

τουρίστες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου
τουρίστες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Οι προηγούμενοι καλοκαιρινοί μήνες

Τον Ιούλιο το σύνολο των αφίξεων έφτασε τις 508.000 ενώ τον Ιούνιο μόλις 208.000 αφίξεις.

Οι τουρίστες έρχονται από Γερμανία (279.000), Πολωνία(56.000), Ουκαρανία(31.000),Ελβετία, Βρετανία(22.000) και Γαλλία.

Μάλιστα η Ουκρανία έχει μπει δυναμικά στον τουρισμό καθώς τα εσωτερικά προβλήματα στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια είχαν παγώσει τις διακοπές των Ουκρανών στην Κρήτη.

Μεγιστάνες στην Κρήτη..

Ένα άλλο στοιχείο που δείχνει τη δυναμική του τουρισμού στην Κρήτη και μάλιστα για υψηλού επιπέδου ξένους επισκέπτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια είναι το γεγονός σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου σε καθημερινή βάση υπάρχουν αφίξεις τουλάχιστον 10 ιδιωτικών τζετ.

Οι προβλέψεις του κ.Πλιάκα σύμφωνα και με τις κρατήσεις θέσεων αεροσκαφών στο αεροδρόμιο(slots) είναι ότι και ο Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος θα είναι καλοί μήνες και σε ορισμένες περιόδους ίσως ξεπεράσουμε και τις αφίξεις του 2019.

Παρά την πανδημία χιλιάδες ξένοι επισκέπτες έχουν επιλέξει το νησί μας για τις διακοπές τους
Παρά την πανδημία χιλιάδες ξένοι επισκέπτες έχουν επιλέξει το νησί μας για τις διακοπές τους

Υπάρχουν όμως και ακυρώσεις…

Για τις επιπτώσεις του λοκντάουν στον τουρισμό της Κρήτης μίλησε στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Κρήτης κ.Δημήτρης Κουμπαράκης.

Όπως δήλωσε ο κ.Κουμπαράκης μέχρι στιγμής δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά η τουριστική ροή,ωστόσο κάποιες ακυρώσεις υπάρχουν.Σύμφωνα όμως με τον κ.Κουμπαράκη οι συνεχόμενες παρατάσεις των μέτρων στην Κρήτη ίσως έχουν επιπτώσεις τους επόμενους μήνες.

Παρά ταύτα η πληρότητα των ξενοδοχείων κυμαίνεται από 95 έως και 100% και για τις επόμενες ημέρες υπάρχουν ικανοποιητικοί αριθμοί κρατήσεων.Τα μέτρα επεσήμανε προβληματίζουν γιατί τώρα η διασκέδαση των τουριστών έχει μεταφερθεί μέσα στα ξενοδοχεία και τις παραλίες.

Τέλος κάλεσε τους Κρητικούς να εμβολιαστούν ώστε να μην πάμε σε αυστηρότερα μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Μοίρες: Σε σοβαρή κατάσταση 30χρονος μετά από τροχαίο

Κρήτη - κορωνοϊός: Μάχη στη ΜΕΘ για 25 διασωληνωμένους ασθενείς

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θρίλερ με τις εκλογές στο Δικηγορικό σύλλογο - Ποιοι πάνε στο δεύτερο γύρο

Από τις εκλογές στο δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εκλογική αναμέτρηση στο δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου καθώς η μάχη της κάλπης για την προεδρία θα επαναληφθεί και την ερχόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Οι τρείς υποψήφιοι Κατερίνα Κοσμαδάκη,Νίκος Λογοθέτης και Μιχάλης Σφακιανάκης έδωσαν σκληρό αγώνα που ανέδειξε νικητή όχι όμως και πρόεδρο.

Συγκεριμένα πρώτος σε ψήφους αναδείχτηκε ο κ.Νίκος Λογοθέτης με 273, δεύτερη η κ.Κατερίνα Κοσμαδάκη με 189 και τρίτος ο κ.Μιχάλης Σφακιανάκης με 181. Άρα στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο κ.Λογοθέτης με την κ.Κοσμαδάκη.

Ο κ.Λογοθέτης
Ο κ.Λογοθέτης

Οι δύο πρώτοι πάνε σε δεύτερη Κυριακή καθώς κανείς δεν συγκέντρωσε το ποσοστό 50 συν 1 για να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.Συνολικά ψήφισαν 660 δικηγόροι επί σύνολου 800.

Η κ.Κοσμαδάκη
Η κ.Κοσμαδάκη
Ο κ.Σφακιανάκης
Ο κ.Σφακιανάκης

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Επιτροπάκη Γεωργία του Στεφάνου

Λασηθιωτάκης Μιχαήλ του Εμμανουήλ   
Ξενάκης Μανούσος του Αλεξάνδρου

Ξυριτάκης Απόστολος του Δημητρίου

Σαπουντζάκης Θωμάς του Μιχαήλ

 Τιτομιχελάκη Καλλιόπη του Στέλιου
 Φανταουτσάκης Νικόλαος του Νικολάου

Χρυσός Νεκτάριος του Κωνσταντίνου

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Καστελλάκης Γεώργιος του Αντωνίου    

Στεφανάκης Αδαμάντιος του Θεοδώρου

Στρατάκης Γεώργιος του Σταύρου

Στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης

Στα Χανιά νέος πρόεδρος εξελέγη ο κ. Χρήστος Πραματευτάκης που διαδέχεται τον κ.Γιάννη Δασκαλάκη, στο Λασίθι εξελέγη η κ. Σοφία Τσαγκαράκη και στο Ρέθυμνο ο κ.Θωμάς Λεχωβίτης.

63 Δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα διεξήγαγαν εκλογές την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: 193 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Τους συνέλαβαν την ώρα που παραλάμβαναν την ηρωίνη από τη μεταφορική (φωτο)

ESPA BANNER