Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Ηράκλειο: Αγανάκτηση και οργή στους σεισμόπληκτους για το νέο γύρο πλειστηριασμών
ΣΕΙΣΜΟΙ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ
 clock 13:55 | 12/11/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Νέος γύρος πλειστηριασμών ξεκινά στους σεισμόπληκτους Δήμους Μινώα και Αρχανών Αστερουσίων γεγονός που έχει που έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων η «Ελπίδα» μέχρι το Φεβρουάριο έχουν προγραμματιστεί συνολικά 35 πλειστηριασμοί, με αποτέλεσμα ο κόσμος να κινδυνεύει να χάσει τα σπίτια του τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις του.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γκαντάτσιος αντί η κυβέρνηση να είναι αρωγός στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών είναι αρωγός στις τράπεζες και τα  Funds  που ξεκληρίζουν περιουσίες ανθρώπων που δοκιμάζονται σκληρά από το Σεπτέμβρη του 2021 που ο φονικός σεισμός άλλαξε για πάντα τις ζωές τους. Το γεγονός αυτό όπως τονίζει προκαλεί νέα συντριβή στη σεισμόπληκτη κοινωνία, που δεν έχει κανένα δίχτυ προστασίας την ώρα που βιώνει μια αφόρητη κατάσταση πνιγμού από το βάρος των που σηκώνει.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων περιγράφει ότι η περιοχή βιώνει το δόγμα του σοκ… αφού διέρχεται από τη μια δοκιμασία στην επόμενη με αποτέλεσμα να γίνονται απάνθρωποι πειραματισμοί στα όρια της αντοχής των σεισμόπληκτων. Η νέα επιδρομή των πλειστηριασμών προκαλεί μια απερίγραπτα δραματική εξέλιξη καθώς άνθρωποι χάνουν τις περιουσίες τους χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία που δεν δίνει τη δυνατότητα να ορθοποδήσουν οι σκληρά δοκιμαζόμενες από το σεισμό περιοχές. Ο ίδιος σημειώνει ότι οι πλειστηριασμοί πυροδοτούν ένα εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα, σε ανθρώπους που ζουν μια απερίγραπτη δοκιμασία με ευθύνη του κράτους που τους οδηγεί στο επίπεδο της κατάρρευσης.

Ο κ. Γκαντάστιος τονίζει ότι είναι χωρίς υπερβολή απαράδεκτο το γεγονός, ότι οι  σεισμόπληκτοι την ίδια ώρα που προσπαθούν να αναμετρηθούν με την απερίγραπτη γραφειοκρατία για την αποκατάσταση των κτισμάτων τους, αφήνονται έρμαιοι στα δόντια των ξένων επενδυτών, αφού δεν υπάρχει κανένα δίχτυ προστασίας από το κράτος για να τους προφυλάξει από τα ξένα funds. Παράλληλα τονίζει ότι πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα για το οποίο θα πρέπει να πάρουν επίσημα θέση όλοι οι φορείς και να μπει ένα τέλος σε αυτή τη δοκιμασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Απίστευτη ταλαιπωρία επί 5 χρόνια για τα ηλικιωμένα θύματα των διαρρήξεων!

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis