Κρήτη

Ημέρες έκφρασης και δημιουργίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

πολιτιστικό κέντρο ηρακλείου

Με την συνδιοργάνωση του Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθούν «Οι ημέρες έκφρασης και δημιουργίας του δικτύου TEACHERS4EUROPE» στις 16-17 Ιουνίου στο Ηράκλειο. Το διήμερο πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση, συνεργασία και υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Η εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe υλοποιείται στην χώρα μας για πέμπτη συνεχή χρονιά με την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με πρωτοβουλία της Ανιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Έχει στόχο αφενός να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών επί των εξελίξεων των ευρωπαϊκών θεμάτων και αφετέρου να τους υποστηρίξει στο να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους εφαρμόζοντας στην εκπαίδευση καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας με την αξιοποίηση της τέχνης και των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας.

μερες εκφρασης και δημιουργιας

μερες εκφρασης και δημιουργιας, by meropi

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου ώρα 17.30 οι μαθητές του δικτύου πρόκειται να παρουσιάσουν στιγμιότυπα από τα σχέδια εργασίας που υλοποίησαν τη φετινή σχολική χρονιά., ενώ την έναρξη του διημέρου θα χαιρετίσουν ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Περουλάκης Αργύρης και ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Αντωνακόπουλος Λεωνίδας

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου αντίστοιχα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ώρα 18.00 στο Α΄μέρος οι προσκεκλημένοι εισηγητές θα αναπτύξουν τις ομιλίες τους προσκαλώντας σε γόνιμο διάλογο τους συμμετέχοντες, ενώ στο Β΄μέρος θα παρουσιαστούν σχέδια εργασίας που υλοποίησαν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,εκπαιδευτικά παιχνίδια που σχεδιάστηκαν από 26 μέλη του δικτύου T4E, εκπαιδευτικούς και πρεσβευτές από όλη την Ελλάδα, καθώς και πρωτότυπες δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στο 2/θέσιο Δ.Σ. Αρμένων Σητείας στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ2 του προγράμματος ΕRASMUS στον ν. Λασιθίου.

Το διήμερο ΜΕΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του δικτύου Teachers4Europe στηρίζουν επίσης η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής , Έρευνας , Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στο διήμερο αυτό οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που ανήκουν στο δίκτυο Τ4Ε από το 2011 εκφράζονται και δημιουργούν με πολλαπλούς τρόπους, επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής και ευρύτερα της τοπικής κοινότητας σε θέματα που άπτονται των αξιών, του έργου και της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν προσεγγίσει στην τάξη.

Στις ΜΕΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ προσκαλούνται επιπλέον επιστημονικοί συνεργάτες και πρεσβευτές της δράσης Τ4Ε από την υπόλοιπη Ελλάδα όχι απλά για να ενισχύσουν τις συνέργειες ανάμεσα στο δίκτυο και τη διάχυση της δράσης, αλλά προκειμένου κυρίως να αναδείξουν τη βιωματική διάσταση ενός κρίσιμου ζητήματος που σχετίζεται με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο άγγιξε έντονα και χαρακτήρισε τον τόπο τους.

Κρήτη

Κρήτη- κορωνοϊός: 66 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Συνολικά 66 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ σήμερα Κυριακή 16/05, σε συνολικά 1.262 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης οι περισσότερες νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις του ιού, 38 δηλαδή, ανιχνεύθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

12 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 14 στο Ρέθυμνο και μόνο 2 στο Λασίθι.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Τζανάκης: Τον Ιούλιο θα έχουμε ανοσία της τάξεως του 50% αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό