Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Πρώτες Βοήθειες στα σχολεία και διαλέξεις για τις μαθησιακές δυσκολίες

πρωτες βοηθειες
 clock 13:19 | 06/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας. Ο προγραμματισμός μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών σε σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας, η πραγματοποίηση διαλέξεων σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές με θέμα τη δυσλεξία και τις μαθησιακές δυσκολίες, η ενημέρωση για το Εθνικό Πιλοτικό «Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων - Ηπιόνη», αλλά και ο απολογισμός των δράσεων της Επιτροπής ήταν κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν. 

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Αντώνη Πετρά, καθώς και από την Προϊσταμένη του Γραφείου Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, κ. Σταυρούλα Κιουρανάκη για τον προγραμματισμό των μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών που αναμένεται και φέτος για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά να πραγματοποιηθούν σε σχολεία του Δήμου, συμβάλλοντας στην ενημέρωση των μαθητών σε ένα σοβαρό και απαραίτητο αντικείμενο, όπως  οι Πρώτες Βοήθειες. 

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο υπεύθυνος του Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας και μέλος της Επιτροπής, κ. Γιώργος Αγγελάκης, εκφράζοντας τη διάθεση από πλευράς υπηρεσίας να υποστηρίξει την εν λόγω δράση, όπως και όλα τα παρελθόντα έτη προς όφελος της ενημέρωσης και της κατάρτισης των μαθητών. 

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση έγινε ιδιαίτερη αναφορά  και στο θέμα της πραγματοποίησης ενημερωτικών διαλέξεων αναφορικά με τη δυσλεξία και τις μαθησιακές δυσκολίες, ένα θέμα που, όπως ανέφερε και η εξειδικευμένη σε τέτοια θέματα καθηγήτρια, κα. Δέσποινα Βασαρμίδου απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τις σχολικές κοινότητες. Βούληση της Επιτροπής Υγείας για το θέμα αυτό είναι σε συνεργασία και με την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Ιεράπετρας και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου να διοργανωθεί μια σειρά ενημερωτικών διαλέξεων  προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε γονείς να ενημερωθούν πάντα στην προσπάθεια καλύτερης διαχείρισής τους. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης και στο θέμα τον δομών της Τρίτης Ηλικίας. Σύντομα παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Γραφείου Προαγωγής και Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας και ακολούθησε ενημέρωση για το «Πρόγραμμα  Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων -Ηπιόνη», δράσεις του οποίου υλοποιήθηκαν στο Δήμο Ιεράπετρας με απώτερο σκοπό την προάσπιση και προαγωγής της υγείας ηλικιωμένων ατόμων, καθώς και την ενίσχυση του πολυδύναμου ρόλου τους στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τις πρόσφατες εκλογές στο Σύλλογο Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας, εκ του οποίου και υποστηρίζεται το Γηροκομείο Ιεράπετρας και βέβαια για το νέο Δ.Σ.

Τέλος, κατά τη συνεδρίαση, στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Πετράς αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τον Δήμαρχο, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκης και τον ίδιο στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, ενώ παρουσιάστηκε επίσης από τον πρόεδρο τον εργαζομένων, κ. Α. Τσικαλουδάκη το υπόμνημα που είχε ζητηθεί κατά την επίσκεψη του Δημάρχου στο Νοσοκομείο για τα προβλήματα και τις ανάγκες, προκειμένου να κατατεθεί στον νέο Δυπεάρχη. 

Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε παρόλα τα υπάρχοντα προβλήματα, η πρόσληψη ιατρού παθολόγου αποτελεί θετική εξέλιξη που συμβάλει στην λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής για αρκετές μέρες τον μήνα. Γεγονός είναι ότι απαιτείται ακόμα η πρόσληψη ενός επικουρικού  προκειμένου η κλινική να μπορεί να λειτουργεί ακόμα περισσότερες ημέρες, καθώς και πρόσληψη και άλλων ειδικοτήτων προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις στο μικροβιολογικό, το ακτινολογικό αλλά και σε άλλες υπηρεσίες. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ολοκληρώνοντας ο κ. Πετράς με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής « Πρώτιστός στόχος και μέλημα είναι η Επιτροπή Υγείας να υλοποιεί και να υποστηρίζει δράσεις που θα συμβάλουν στην ενημέρωση, την κατάρτιση αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα υγείας. Προς την κατεύθυνση αυτή μέχρι σήμερα έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια την οποία και φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε, υποστηρίζοντας κάθε πολίτη του Δήμου Ιεράπετρας».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis