Κρήτη

Η θέση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για την κινητοποίηση των υγειονομικών

κορωνοϊός-γιατροί

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης έχει ως εξής: "Στη συγκυρία που διανύουμε η πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζόμενων στην περίθαλψη στις 7 Απρίλη, μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου με στόχο το συντονισμό της πάλης για το δικαίωμα στην ίση – πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους. 

Δε δίνουν ούτε καν μάσκες στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, θέλουν όμως να τους φορέσουν φίμωτρα. 

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα στη δουλειά και εργασιακά δικαιώματα. Πρώτα- πρώτα οι εργαζόμενοι στον ανθυγιεινό χώρο των νοσοκομείων είναι απαράδεκτο και εγκληματικό να παραμένουν λίγοι, άοπλοι και χωρίς υποδομές για την αντιμετώπιση της πανδημίας που τώρα ή σε λίγους μήνες ενδέχεται να επεκταθεί δραματικά ή ακόμη να την ακολουθήσει μια επόμενη ή και μια μετάλλαξη του covid 19.

Ο λαός αυτοπροστατεύεται υπεύθυνα, όμως η κυβέρνηση αρκείται στη λειψή καραντίνα (τμήματος του πληθυσμού και χωρίς test), διαφημίζει την πολιτική της αστυνομοκρατίας και αρνείται να υποχωρήσει από την πολιτική που χρόνια εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, που στοχεύουν στη συστηματική κατάργηση του δικαιώματος για ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους. 

Η ζωή αποδείχνει πως όλος ο κόσμος της δουλειάς μαζί με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και συνολικά στην περίθαλψη πρέπει να διεκδικήσουν αυτό το δικαίωμα στα πλαίσια των αντιστάσεων απέναντι στη συνολική επέλαση της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας που ήταν σ’ εξέλιξη και τώρα επιταχύνεται ακόμη πιο επικίνδυνα για τους λαούς."

Κρήτη

Λασίθι

Οροπέδιο Λασιθίου: Προώθηση των αγροτικών προϊόντων μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα

synantisi_stefanaki_me_asol_1.jpg

Με τον Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου, κ.Μουδάτσο Θοδωρή, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, στον χώρο του Δημαρχείου.

Στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας ,σε επίπεδο φορέων, οι δύο παράγοντες έθεσαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, αλλά και ,γενικότερα, το μέλλον του αγροτικού κλάδου στο Οροπέδιο Λασιθίου. Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τη συμμετοχή του Δήμου σε Περιφερειακά και  Ευρωπαϊκά Προγράμματα (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις κ.λπ.) για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων αλλά και τον σχεδιασμό για την πιστοποίηση και προστασία από την πανδημία του COVID-19, σε επίπεδο προγραμματικής συνεργασίας.

Ακόμη, η συνάντηση περιλάμβανε τόσο την υπάρχουσα σύγκλισή τους όλα αυτά τα χρόνια, όσο και μελλοντικά σχέδια και δράσεις μεταξύ Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και Α.Σ.ΟΛ. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μέχρι τώρα συνεργασία και στήριξη, ενώ σηματοδοτήθηκε και η συνέχιση της ύπαρξης μιας αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ,επίσης, τόσο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών του Δήμου, κ.Τζιράκης Δημήτρης, όσο και η κα.Κοντογιάννη Μαρία, στέλεχος και συνεργάτιδα του Α.Σ.ΟΛ.