Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη συγκεντρώνει ήδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Image
σεισμός Τουρκία
 clock 10:49 | 08/02/2023 writer icon newsroom ekriti.gr

Κύμα συμπαράστασης σε όλη την Κρήτη στον δοκιμαζόμενο τουρκικό και συριακό λαό μετά τα φονικά ρίχτερ. Εκτός από ανακοινώσεις συμπαράστασης γίνονται εκκλήσεις για συγκέντρωση αθρωπιστικής βοήθειας από δήμους, φορείς και σωματεία.

Δήμος Ηρακλείου

Στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου δια των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού και Κοινωνικής Πολιτικής με την συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων «Αποστολή Αγάπης» «ΑΤΑΧΤΟΙ», «ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ» και «ΠΡΟΤΕΚΤΑ» .

Συγκεκριμένα τα είδη που θα συγκεντρώνονται είναι: κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές , sleeping bag, είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα μακράς διάρκειας  και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στα εξής σημεία:

Στην Αντιδημαρχία Εθελοντισμού που βρίσκεται στην οδό Κυδωνίας 19 από τις 08:00 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι, τηλ. 2810287949

Στο χώρο της «Αποστολής Αγάπης» στην συμβολή των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Κάσου από τις 09:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ και το Σάββατο από τις 08:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι

ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ Νέας Αλικαρνασσού, Διονυσίου 13 και Αρτέμιδος από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Αγκαλιά αλληλεγγύης από το Δήμο Μαλεβιζίου προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

Αγκαλιά αλληλεγγύης απλώνει ο Δήμος Μαλεβιζίου προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Για το σκοπό αυτό απευθύνει κάλεσμα σε όσους έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν με είδη που απαιτούνται για την πρώτη αποστολή ως εξής: κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές , Sleeping bag, βρεφικά γάλατα, ζεστά ρουχισμό, είδη προσωπικής υγιεινής, ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Υπό το συντονισμό της αρμόδιας αντιδημάρχου Νίκης Ζερβού σε συνεργασία με την Πρόεδρο του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή, η συλλογή των ειδών γίνεται στο ΚΑΠΗ Γαζίου στην πλατεία Μιχ. Κατσαμάνη αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου από τις 09.00 έως τις 14.00 και μεθαύριο  Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου από τις 09.00 έως τις 12.00

O Δήμος Μινώα Πεδιάδας συμμετέχει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία

Ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πληγέντες συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και οι Κοινωνικές του Δομές αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο κάλεσμα της Κ.Ε.Δ.Ε και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (Π.Ε.Δ.) για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσα από την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (ιατροφαρμακευτικό υλικό, κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές κ.λ.π.).

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου σε Αρκαλοχώρι, Καστέλλι και Θραψανό, την Πέμπτη από τις 08.00 έως τις 15.00 και την Παρασκευή από τις 08.00-12.30 το μεσημέρι .

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων, οι οποίοι μετρούν πολλές και βαθιές πληγές.

Η ΠΕΔ Κρήτης θα διαθέσει αποθηκευτικό χώρο στα γραφεία της στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22 και Σκουλάδων, στο Ηράκλειο όπου θα παραλάβει και θα συγκεντρώσει το ανθρωπιστικό υλικό από κάθε Δήμο από τις 8:30 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ., μέχρι την Παρασκευή (10/2/2023) το μεσημέρι ενώ το συγκεντρωθέν υλικό θα παραδοθεί στην Κ.Ε.Δ.Ε. προς αποστολή.

Image
Σεισμός Τουρκία Συρία

Δήμος Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την ΠΕΔ Κρήτης, συμμετέχει στην προσπάθεια για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία, στέλνοντας είδη πρώτης ανάγκης.

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, σύριγγες, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, μη υδραργυρικά θερμόμετρα , παρακεταμόλη, αντισηπτικά μετά από τραυματισμό κ.ά.)
–Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες,Παπλώματα και κλινοσκεπάσματα
–Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.)

– Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα

– Είδη ατομικής υγιεινής

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά, παξιμάδια κ.ά.)
– Σκηνές

Η παράδοση θα γίνεται στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι (28213-40020 & 28213-40009) και στα Δημοτικά καταστήματα Βουκολιών ( τηλ.επικ/ας:28243-40012) , Αλικιανού (28213-41033 &28213-41040) και Κολυμβαρίου(28243-40100) από τη Τετάρτη (08/02) έως και Παρασκευή (10/02) και ώρες 09:00-14.00 .

Αφού συγκεντρωθεί το ανθρωπιστικό υλικό θα αποσταλεί στα γραφεία της ΠΕΔ Κρήτης και από εκεί θα παραδοθεί στην ΚΕΔΕ για αποστολή.

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η προέβη σε μία πολύ ωραία κίνηση ξεκινώντας τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας. Συγκεκριμένα καλεί τα μέλη του να συγκεντρώσουν άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:

"Συνάδελφοι,
εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πληγέντες της Τουρκίας και της Συρίας που αυτή τη στιγμή χρειάζονται επείγουσα και συντονισμένη διεθνή βοήθεια για τη διάσωση των αγνοούμενων και την ουσιαστική στήριξη.
Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εικόνες, ειδικά από την περιοχή στο επίκεντρο του σεισμού. Έχουμε τα βιώματα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του κόσμου αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών.
Κανείς μόνος! 
Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία.
Υλικά πρώτης ανάγκης:
Κουβέρτες
Γάλα σε σκόνη
Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες
Απορρυπαντικά ρούχων
Ορούς
Γάζες
Χανζαπλαστ
Είδη ατομικής υγιεινής
Συγκεντρώνουμε τα υλικά πρώτης ανάγκης στα γραφεία του σωματείου μας.
Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων, τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η αλληλεγγύη θα νικήσει.''

Ο  Εμπορικός Σύλλογος Χανίων συμμετέχει στην συλλογή βασικών ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους  σε Τουρκία και Συρία .

Τα είδη που συλλέγονται είναι τα εξής:

Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, σύριγγες, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, μη υδραργυρικά θερμόμετρα , παρακεταμόλη, αντισηπτικά μετά από τραυματισμό κ.ά.)

– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

–Παπλώματα και κλινοσκεπάσματα

– Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.)

– Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα

– Είδη ατομικής υγιεινής

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά, παξιμάδια κ.ά.)

– Σκηνές

Η συγκέντρωση των ειδών  θα γίνει στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων (Ελευθερίου Βενιζέλου 4 -κτήριο Επιμελητήριου Χανίων,3ος όροφος ) από αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 και ώρες  από  09:00  έως  14:00.

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Συγκεντρώνει:

Υπνόσακους (καινούργιους ή σε άριστη κατάσταση)

Κουβέρτες σε άριστη κατάσταση

Μπουφάν (καινούργια ή σε άριστη κατάσταση )

Ρύζι

Φακές

Ρεβίθια

Πλιγούρι

Μπισκότα

Γάλατα όλων των ειδών (βρεφικά, παιδικά, εβαπορέ)

Βρεφικές και παιδικές κρέμες

Πάνες – μωρομάντιλα

Σημεία συγκέντρωσης:

Κεντρικά Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ: Μάχης Κρήτης 3, 1ος Όροφος, Ηράκλειο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: ώρες: 10πμ -3μμ και 6μμ-9μμ

Ο.Μ Ν.Αλικαρνασσού: Ηρακλείτου 45, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6μμ-8μμ

Ο.Μ Μαλεβιζίου: Ελευθερίου Βενιζέλου 211 Γάζι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 4-8μμ

Ο.Μ Αγίου Ιωάννη: Αρχιεπισκόπου Ευγενίου 36 και Βορεάδη, ΔΕΥΤΕΡΑ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6.30-8.30

Ο.Μ ΜΑΣΤΑΜΠΑ: Μ. Αλεξάνδρου και Ανδρέα Μηλιώτη, ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ , ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6μμ-8μμ

Διαβάστε επίσης:

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας

Οικοδόμοι Ηρακλείου: Συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

Άδεια μητρότητας: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επέκταση από 6 σε 9 μήνες

Ηράκλειο: Τον βρήκαν νεκρό στο δωμάτιό του

Κρήτη - κακοκαιρία "Μπάρμπαρα": Τα χιόνια κατέβηκαν πιο χαμηλά - Πού θα χρειαστείτε αλυσίδες

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis