Πολιτικό Παρασκήνιο

Η απάντηση της Μπακογιάννη στο σχόλιο του Τσίπρα για τον ΒΟΑΚ

Το tweet της Ντόρας Μπακογιάννη για τη μητέρα της!

Απάντηση της βουλευτού Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη, στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε επίσκεψή του στα Χανιά αναφέρθηκε στη δήλωσή της για τα διόδια στον ΒΟΑΚ.

Αγαπητέ κ. Τσίπρα, σε αντίθεση με εσάς εμείς λέμε τα ίδια και πριν και μετά τις εκλογές. Επίσης, σε αντίθεση με εσάς, ο πρωθυπουργός της χώρας έχει δεσμευθεί για την υλοποίηση του ΒΟΑΚ πράγμα που σημαίνει ότι εμείς δεν κάνουμε απλώς σχέδια επί χάρτου. Σας θυμίζω ότι η χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ ήταν στον αέρα, επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια που κυβερνούσατε τη χώρα. Και σας βεβαιώνω ότι η κυβέρνηση της ΝΔ γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της Κρήτης και θα προνοήσει για συγκεκριμένες διαδρομές που χρησιμοποιούνται από μόνιμους κατοίκους της περιοχής.
Τέλος, θα περίμενα μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση, αν όχι συνέπεια, από έναν πολιτικό αρχηγό, ο οποίος κατήγγειλε τα διόδια με το Κίνημα δεν πληρώνω, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όταν έγινε πρωθυπουργός αύξησε τον αριθμό των διοδίων και νομοθέτησε αύξηση του κόστους διοδίων κατά 150%.

Υ.Γ Και στην Κρήτη λέμε την παροιμία «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί».     
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Η απάντηση της Περιφέρειας για τις ουρές χιλιομέτρων στον ΒΟΑΚ

Σημειωτόν η κίνηση

Απαντήσεις για την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν σήμερα εκατοντάδες οδηγοί στο Ηράκλειο, που ξεκίνησαν να πάνε στη δουλειά τους και έμειναν "εγκλωβισμένοι" πάνω στον ΒΟΑΚ έδωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Το έργο  ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα που κρατά κλειστό τον κόμβο Αλικαρνασσού από σήμερα και για τις επόμενες μέρες, εκτελεί με εργολαβία η Περιφέρεια Κρήτης και όπως είπε ο κ. Συριγωνάκης έχει την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτη και της ΕΛ.ΑΣ, τόσο για τη σήμανση, (για την οποία εκφράστηκαν πολλά παράπονα από τους οδηγούς), όσο και για τον τρόπο εκτέλεσης των εργασιών.

Για τον λίγο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους οι οδηγοί για να ενημερωθούν, καθώς το δελτίο τύπου ότι ο κόμβος θα είναι κλειστός, εκδόθηκε μόλις χθες, ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι η είδηση δημοσιεύτηκε σε όλα τα σάιτς χθες και πρόσθεσε ότι ήδη η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

Αναφορικά με το αν το έργο θα μπορούσε να εκτελεστεί την περίοδο του lockdown, ο κ. Συριγωνάκης απάντησε ότι οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την μελέτη ελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες, οπότε το έργο δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα.