Ένα νέο, όμορφο και λειτουργικό γήπεδο ποδοσφαίρου που ανακαινίσθηκε ριζικά με τη φροντίδα και την χρηματοδότηση της Χαλκιαδάκης Α.Ε., έχουν πλέον στη διάθεσή τους τα ανήλικα αγόρια που φιλοξενούνται στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου στην Νεάπολη.
Η μεγάλη Κρητική εταιρεία, στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί σε όλη την Κρήτη, ανέλαβε την πρωτοβουλία και κάλυψε το κόστος των απαραίτητων εργασιών ανακαίνισης του παλιού γηπέδου, παραδίδοντας στα παιδιά έναν χώρο ασφαλή και λειτουργικό, έτοιμο να φιλοξενήσει όλα τα ποδοσφαιρικά τους όνειρα. Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με νέο χλοοτάπητα και τέρματα, έναν όμορφο χώρο άθλησης και διασκέδασης, για τους μικρούς ποδοσφαιριστές της Δομής.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι άνθρωποι της Χαλκιαδάκης Α.Ε. επισκέφτηκαν το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου και συζήτησαν με τη Διευθύντρια Φαϊτού Αντωνία για τις ανάγκες των παιδιών. Το συγκεκριμένο έργο αγκαλιάστηκε αμέσως απ’ όλη την ομάδα της Χαλκιαδάκης Α.Ε., που δρομολόγησε άμεσα τις εργασίες ανακαίνισης του γηπέδου και τώρα πλέον είναι έτοιμο για χρήση.
Για τον σκοπό αυτό, διοργανώθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 15:30, μια γιορτή για να εγκαινιαστεί το νέο γήπεδο, ένας φιλικός αγώνας μεταξύ της Ελίτ Ακαδημίας της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, της Αθλητικής Ένωσης Νεάπολης (ΑΕΝ) και φυσικά των μικρών πρωταγωνιστών, των παιδιών που φιλοξενούνται στη Δομή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κυρία Πολυχρονάκη Γεωργία, Αντιδήμαρχος Νέας Γεννιάς και Εθελοντισμού Δήμου Αγίου Νικολάου, ο κύριος Δημήτρης Γαλανάκης, Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεάπολης, η κυρία Χριστίνα Χαλκιαδάκη Διευθύνουσα Σύμβουλος της Χαλκιαδάκης ΑΕ και παίκτες από τη πρώτη ομάδα της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 και της ΑΕΝ.
Μια γιορτή για τα παιδιά. Για όλα τα παιδιά!
Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Λασιθίου
Ξεκίνησε τη λειτουργία του μετά τον πόλεμο, το 1947, ως «Οικοκυρική Σχολή». Το 1970 μετατράπηκε σε «Οικοτροφείο Κατωτέρων και Μέσων Σχολών» και το ίδιο έτος αναγνωρίστηκε επισήμως ως Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας, με την επωνυμία «Παιδόπολη Νεάπολης».
Σκοπός της δομής είναι η προστασία, η φροντίδα, η ψυχοσυναισθηματική στήριξη των παιδιών, η κατά το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία τους για την ομαλότερη επανένταξη τους στο ευρύ κοινωνικό πλαίσιο, η μόρφωση και η επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά την αποχώρηση τους στη Δομή. Τα φιλοξενούμενα παιδιά προέρχονται τόσο από την Κρήτη, όσο και από άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Από το Νοέμβριο του 2011 μετονομάστηκε σε Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Λασιθίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν πολλοί άνθρωποι στην ενδοχώρα
Ηράκλειο - Άσκηση "Μίνωας 2024": Το εφιαλτικό σενάριο των 7,2 Ρίχτερ (βίντεο - φωτογραφίες)
Φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης: Τα γρήγορα αντανακλαστικά απέτρεψαν τα χειρότερα