Κρήτη

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Στη Βαυαρία το προσεχές τριήμερο

κεφαλογιαννης

Σειρά επαφών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Κοινοβουλίου και της Κυβέρνησης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας θα πραγματοποιήσει το προσεχές τριήμερο ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, προσκεκλημένος του γερμανικού Ιδρύματος Hanns Seidel και του κυβερνώντος κόμματος της Βαυαρίας CSU.

Ο κ. Κεφαλογιάννης θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις για την πολιτική κατάσταση στη Γερμανία ενόψει των κρίσιμων ομοσπονδιακών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 26 Σεπτεμβρίου 2021. Στο επίκεντρο του πολιτικού  διαλόγου θα βρεθούν επίσης οι περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε οικονομικά και πολιτιστικά ζητήματα, ενώ σημαντικό χρόνος των συζητήσεων θα αφιερωθεί στις εξελίξεις  και τις  προοπτικές στον τομέα των μεταφορών.

Οι συζητήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ιδρύματος που στοχεύουν στη ενίσχυση των φιλικών δεσμών οι οποίοι συνδέουν τη Βαυαρία με την Ελλάδα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021: Ξεκινούν την Παρασκευή

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Εγγραφή νέων σωματείων

Κεφαλογιάννης: Επιπλέον πάνω από 2 εκατ. ευρώ για την απόσταξη κρίσης στην Κρήτη

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμούς: Βουλευτές ζητούν τη δημιουργία Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων

Οι σεισμόπληκτοι συμπολίτες μας προσπαθούν να συνηθίσουν τη νέα πραγματικότητα. Από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν χωρίς στέγη και περιουσία.

Με κοινή τους επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής Ηρακλείου και Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Ηρακλείου και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Σενετάκης, ζητούν τη δημιουργία Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων, προκειμένου να επιτευχθεί πιο άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και αποτελεσματική προώθηση του έργου αποκατάστασης των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της κοινής επιστολής:

«Ο καταστροφικός σεισμός στο Αρκαλοχώρι του ν. Ηρακλείου, αλλά και οι συνεχείς –μέχρι και σήμερα- μετασεισμοί, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής. Η κτηριακή αποκατάσταση των σεισμόπληκτων, καθώς και η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής απαιτούν ένα καλά οργανωμένο και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο.

Η απουσία διοικητικής δομής αποκατάστασης των σεισμόπληκτων στην περιοχή δημιουργεί προβλήματα και καθυστερήσεις, παρά τις υπεράνθρωπες, πράγματι, προσπάθειες του προσωπικού του Υπουργείου σας, αλλά και των άλλων αρμόδιων υπηρεσιών.

Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο προβλέπει τη δημιουργία Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων για τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών, την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποτελεσματική προώθηση του έργου αποκατάστασης.

Ως εκ τούτου, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η δημιουργία Υπηρεσίας Αποκατάστασης των Σεισμόπληκτων του ν. Ηρακλείου, προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα το έργο αποκατάστασης.

Παρακαλώ, κύριε Υπουργέ, όπως μεριμνήσετε για την άμεση δημιουργία και λειτουργία της Υπηρεσίας αυτής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

28η Οκτωβρίου: Εκδηλώσεις και παρελάσεις στον σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Σεισμός - σχολεία: Λυόμενα και εργασίες αποκατάστασης στα "πληγωμένα" κτίρια

ESPA BANNER