Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Γεννηματά από Ανώγεια: Το ΚΙΝΑΛ στην πρώτη γραμμή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

γεννηματά ανώγεια
 clock 13:26 | 02/03/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

"Το Κίνημα Αλλαγής είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων" τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ανωγείων, στη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στην Κρήτη.
 

"Και δεν μπορεί παρά το μυαλό μου να πηγαίνει στο μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή της παράταξης μας, που ίσως ήταν η τελευταία του πολιτική πράξη η εντολή του, έτσι ώστε το ελληνικό κράτος επίσημα να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις" είπε και πρόσθεσε "Σε αυτόν ακριβώς το δρόμο, σε αυτή την κατεύθυνση το Κίνημα Αλλαγής πορεύεται και σήμερα. Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται. Συναντιόμαστε διαρκώς μαζί τους. Είναι εν ζωή παλιοί αγωνιστές, αλλά και νεότεροι άνθρωποι, που πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια".
 

Η Φώφη Γεννηματά που επισκέφθηκε σήμερα τα Ανώγεια αναφέρθηκε στους αγώνες για την ελευθερία των Ανωγειανών λέγοντας "σε τούτο δω το μέρος, μπροστά σε αυτό το μνημείο, δεν μπορεί παρά το μυαλό όλων μας να πάει σε ώρες μαρτυρικές, στον αγώνα των Ανωγειανών για την ελευθερία και απέναντι στο ναζισμό, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθερα"

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis