Κρήτη

Γ. Βρούτσης στο Ράδιο Κρήτη: Νέο πλαφόν για τους μη επαγγελματίες αγρότες συνταξιούχους

Γιάννης Βρούτσης

Την αποκάλυψη ότι οι συνταξιούχοι μη αγρότες θα μπορούν να επιστρέψουν στα χωράφια τους και να διατηρήσουν τη σύνταξη τους, εφόσον τα κέρδη από αγροτικές δραστηριότητες δεν ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ έκανε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 

Ο Υπουργός έδωσε την είδηση αποκλειστικά στο Ράδιο Κρήτη, τονίζοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης σε αυτό το Ασφαλιστικό είναι ο αγροτικός κόσμος. Γι’ αυτό άλλωστε ανέφερε πως υπάρχει ειδική κατηγορία ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες με στόχο την τόνωση της υπαίθρου. 
Την ίδια στιγμή ο Υπουργός ανέφερε πως οι κατ’ επάγγελμα αγρότες συνταξιούχοι που επιθυμούν να συνεχίσουν την παραγωγική δραστηριότητα και μετά τη συνταξιοδότηση τους, θα μπορούν να λαμβάνουν το 70 % της σύνταξης τους. 

Σε σχέση με τους ελεύθερους επαγγελματίες ο Υπουργός τόνισε πως για πρώτη φορά υπάρχει αποδέσμευση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία από την φαρμακευτική περίθαλψη, κάνοντας σαφές πως κάθε ελεύθερος επαγγελματίας και αυτοαπασχολούμενος θα μπορεί να επιλέγει το ύψος της ασφάλειας που επιθυμεί να πληρώνει σε ετήσια βάση. 

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα κίνητρα που δίνονται σε όσους εργάζονται πάνω από 30 χρόνια, δηλώνοντας πως αυτοί οι εργαζόμενοι θα παίρνουν υψηλότερες συνταξιοδοτικές αποδοχές. 

Αναφερόμενος στη νέα γενιά, ο Υπουργός τόνισε πως όλες οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες ως το 2070, μέσα από ένα ανανεωμένο και καινοτόμο σύστημα που θα εξασφαλίσει συντάξεις στους εργαζόμενους του σήμερα, αλλά και του μέλλοντος.

“Οι νέοι μας θα λάβουν όλοι σύνταξη” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βρούτσης. 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Βρούτση στο Ράδιο Κρήτη:

Κρήτη

Ηράκλειο

Κατ’οίκον διανομή προϊόντων από το Δήμο Μαλεβιζίου

διανομη προιοντων

Σε περισσότερες από 500 οικογένειες διανέμει αυτές τις μέρες κατ’οίκον προϊόντα ο Δήμος Μαλεβιζίου. Πρόκειται για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ σε όλη την έκταση του Δήμου που παραλαμβάνουν προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αλλά και για τους ωφελούμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Μαλεβιζίου ξεκίνησε τις διανομές ήδη από την περασμένη Δευτέρα και θα τις συνεχίσει και την ερχόμενη.

 Τις υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου συνδράμουν εθελοντές από το Μητρώο Εθελοντών που έχει καταρτιστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει μεριμνήσει για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και προάσπισης της δημόσιας υγείας εργαζομένων, εθελοντών και ωφελούμενων. Οι διανομές με παράδοση κατ’οίκον θα συνεχιστεί για όλη τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19.

Οι διανομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου γίνονται στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2020 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840. Στη διάρκεια της τρέχουσας διανομής παραδίδονται προϊόντα Παντοπωλείου (Αλεύρι, Γάλα Εβαπορέ, Ζάχαρη, Ζυμαρικά ,Ρύζι, Φακές, Φασόλια). Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο 2810 823547.