Κρήτη

Γ. Βρούτσης στο Ράδιο Κρήτη: Νέο πλαφόν για τους μη επαγγελματίες αγρότες συνταξιούχους

Γιάννης Βρούτσης

Την αποκάλυψη ότι οι συνταξιούχοι μη αγρότες θα μπορούν να επιστρέψουν στα χωράφια τους και να διατηρήσουν τη σύνταξη τους, εφόσον τα κέρδη από αγροτικές δραστηριότητες δεν ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ έκανε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 

Ο Υπουργός έδωσε την είδηση αποκλειστικά στο Ράδιο Κρήτη, τονίζοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης σε αυτό το Ασφαλιστικό είναι ο αγροτικός κόσμος. Γι’ αυτό άλλωστε ανέφερε πως υπάρχει ειδική κατηγορία ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες με στόχο την τόνωση της υπαίθρου. 
Την ίδια στιγμή ο Υπουργός ανέφερε πως οι κατ’ επάγγελμα αγρότες συνταξιούχοι που επιθυμούν να συνεχίσουν την παραγωγική δραστηριότητα και μετά τη συνταξιοδότηση τους, θα μπορούν να λαμβάνουν το 70 % της σύνταξης τους. 

Σε σχέση με τους ελεύθερους επαγγελματίες ο Υπουργός τόνισε πως για πρώτη φορά υπάρχει αποδέσμευση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία από την φαρμακευτική περίθαλψη, κάνοντας σαφές πως κάθε ελεύθερος επαγγελματίας και αυτοαπασχολούμενος θα μπορεί να επιλέγει το ύψος της ασφάλειας που επιθυμεί να πληρώνει σε ετήσια βάση. 

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα κίνητρα που δίνονται σε όσους εργάζονται πάνω από 30 χρόνια, δηλώνοντας πως αυτοί οι εργαζόμενοι θα παίρνουν υψηλότερες συνταξιοδοτικές αποδοχές. 

Αναφερόμενος στη νέα γενιά, ο Υπουργός τόνισε πως όλες οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες ως το 2070, μέσα από ένα ανανεωμένο και καινοτόμο σύστημα που θα εξασφαλίσει συντάξεις στους εργαζόμενους του σήμερα, αλλά και του μέλλοντος.

“Οι νέοι μας θα λάβουν όλοι σύνταξη” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βρούτσης. 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Βρούτση στο Ράδιο Κρήτη:

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οδοντίατρος ακινητοποίησε και παρέδωσε στην αστυνομία τον επίδοξο ληστή!

καυγάς-ξυλοδαρμός-μπουνιές.jpg

Τουλάχιστον ασυνήθιστη ήταν η σύλληψη ενός επίδοξου ληστή στο Ηράκλειο, στις 11 χθες το βράδυ.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ φόρεσαν χειροπέδες σε έναν 55χρονο Έλληνα ο οποίος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του κρατώντας ένα σφυρί, και εκτοξεύοντας απειλές, προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από έναν 54χρονο οδοντίατρο, στην οδό Γιαμαλάκη, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ο οδοντίατρος όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία του, αλλά ακινητοποίησε ο ίδιος με τη βοήθεια ενός περαστικού, τον επίδοξο ληστή, κάλεσε την αστυνομία και τον παρέδωσε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση: Ζητούν επανεκκίνηση για όλους - Υπογραφές και από 6 συλλόγους της Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι Ηρακλειώτες... "πρωταθλητές" στα πρόστιμα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ