Κρήτη

Φράγμα Αποσελέμη: 10 μέτρα ανέβηκε η στάθμη του νερού σε λίγες μέρες!

φράγμα αποσελέμη

Τεράστιες ποσότητες νερού που θα μπορούσαν να εγγυηθούν τη λειτουργία του υπερχειλιστή στο Φράγμα Αποσελέμη, στα τέλη Μαρτίου, κατέβασαν οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις καθώς και οι χιονοπτώσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου, σκορπίζοντας χαμόγελα στους επιτελείς του ΟΑΚ!
Με δηλώσεις του στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μ. Αργυράκη, ο διευθυντής διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βασίλης Μαμαγκάκης, επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή στον ταμιευτήρα του Φράγματος έχουν συγκεντρωθεί περίπου 7 εκ 100.000 κυβικά νερού ενώ μόνον τις τελευταίες ημέρες, σε ημερήσια βάση, μέσα στο Φράγμα έμπαιναν 1,3 εκ. κυβικά!
Όπως είπε ο κ. Μαμαγκάκης, 5 εκ κυβικά εισήλθαν στον ταμιευτήρα από τις 10 Ιανουαρίου και μετά, με τη βοήθεια των πλημμυρικών υδάτων του Οροπεδίου και η ροή συνεχίζεται για να ενισχυθεί περαιτέρω το Φράγμα…
Είναι χαρακτηριστικό, όπως υπογράμμισε ο κ. Μαμαγκάκης, ότι η ποσότητα του νερού, καθημερινά, φθάνει τις 600 έως 800 χιλιάδες κυβικά, όμως από εδώ και πέρα η ροή θα μειωθεί κάπως αλλά εκτιμάται ότι θα είναι σταθερή και θα ενισχυθεί εκ νέου με τις βροχοπτώσεις των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου που παραδοσιακά στην Κρήτη έχουμε βροχές…
Ο κ. Μαμαγκάκης πρόσθεσε ότι συνολικά 56.000 κυβικά νερού  την ώρα κατεβαίνει στο Φράγμα, τις τελευταίες ημέρες, τόσο από τον αγωγό, όσο και από το Χώνο αλλά και από άλλα ρέματα.
Η στάθμη ανέβηκε συνολικά στα 10 μέτρα, ενώ μόνο χθες ανέβηκε κατά 2,5 μέτρα με αποτέλεσμα στο Σφεντύλι το νερό να καλύψει και πάλι τα πρώτα σπίτια…
«Ευελπιστούμε ότι στα μέσα με τέλη Μαρτίου, θα γίνει για πρώτη φορά υπερχείλιση του φράγματος, μετά από 5 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο  διευθυντής διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ
 
 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μπήκαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να κλέβουν κινητά

κινητο τηλέφωνο

Στη σύλληψη ενός άνδρα και μίας γυναίκας οι οποίοι κατηηγορούνται για κλοπή, προχώρησαν την Παρασκευή οι αστυνοικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Συγκεκριμένα οι δύο δσράστες αφαίρεσαν από κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων δύο κινητά τηλέφωνα, έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον στην κατοχή της γυναίκας βρέθηκε και κατασχέθηκε ακόμα ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε κλαπεί στις Ιουνίου από το ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ μέρα - μεσημέρι σε καφενείο - Δέκα συλλήψεις

Μυλοπόταμος: Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μία μικρή χασισοφυτεία (φωτο)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της Καρολάιν»