Κρήτη

Εύσημα από τους Γάλλους στην ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση του κυκλώματος στην Κρήτη

Καραμαλάκης - Γαλλος Πρέσβης

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave .

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών κα Αθηνά Καλύβα, ενώ από την πλευρά της Γαλλικής Πρεσβείας συμμετείχαν ο Ακόλουθος Εσωτερικής Ασφάλειας – Αστυνομικός Σύνδεσμος κ. Franck Billa και ο Αναπληρωτής Ακόλουθος Εσωτερικής Ασφάλειας κ. Laurent Diller .

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, οι δυο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που σχετίζονται ευρύτερα με ζητήματα ασφάλειας και αστυνομικής συνεργασίας.

Παράλληλα ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας εξέφρασε στον Αρχηγό την ευαρέσκεια της γαλλικής πλευράς για την πρόσφατη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη, με την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας παραγωγής αρωμάτων και διακίνησης απομιμητικών προϊόντων επώνυμων εταιριών, μεταξύ των οποίων και γαλλικών.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένας χρόνος από τον άδικο χαμό της Κάλλιας - Τελετή μνήμης

κάλλια λάμα

Σε λίγες ημέρες, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον άδικο χαμό της 32χρονης Κάλλιας Λάμα, της νεαρής μητέρας, που βρήκε τον θάνατο στον ΒΟΑΚ στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Το σοκαριστικό τροχαίο έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη των διερχόμενων οδηγών, όταν η μηχανή με συνεπιβάτιδα την άτυχη γυναίκα καρφώθηκε πάνω σε αυτοκίνητο που επιχείρησε αναστροφή στο ύψος του βενζινάδικου.

Η ομάδα SOS BOAK μετρά έναν χρόνο ζωής, καθώς δημιουργήθηκε αμέσως μετά το φρικτό τροχαίο, και τα μέλη της δίνουν ραντεβού, το Σάββατο 15 Αυγούστου, στη μία το μεσημέρι στο 16ο χιλιόμετρο Ηρακλείου-Ρεθύμνου, στο βενζινάδικο.

Θα τιμήσουν η μνήμη των 60 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Κρήτης το 2019 εγκαινιάζοντας τη δράση ενός λεπτού σιγή, ένα δευτερόλεπτο για κάθε άνθρωπο που χάθηκε...

 

Ραντεβού στο σημείο που έχασε τη ζωή της η Κάλλια δίνουν τα μέλη της ομάδας SOS BOAK
Ραντεβού στο σημείο που έχασε τη ζωή της η Κάλλια δίνουν τα μέλη της ομάδας SOS BOAK

 

ενός λεπτού σιγή στους 60 ανθρώπους που
ενός λεπτού σιγή στους 60 ανθρώπους που "έφυγαν" το 2019