Κρήτη

Έξτρα μόρια σε όσους αστυνομικούς υπηρετήσουν στο Οροπέδιο Λασιθίου

αστυνομικος

Σε "πόλο έλξης" για τους αστυνομικούς που θέλουν παραπάνω μόρια, επιδιώκει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου να μετατρέψει τον Αστυνομικό Σταθμό στο Οροπέδιο.

Από τη μία το κακό οδικό δίκτυο και από την  άλλη το γεγονός ότι η περιοχή είναι απομακρυσμένη από τα μεγάλα αστικά κέντρα του Αγίου Νικολάου και του Ηρακλείου, ήταν οι λόγοι που οι αστυνομικοί δεν επιθυμούσαν να υπηρετήσουν στον αστυνομικό σταθμό.

Αυτό είχε ως συνέπεια, από τις 9 οργανικές θέσεις που υπάρχουν να έχουν καλυφθεί μόλις οι 5. Αυτό, αναπόφευκτα, δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του αστυνομικού σταθμού που πολλές φορές καλείται να διαχειριστεί σοβαρά περιστατικά σε μια ιδιαίτερη περιοχή.
Σήμερα και μετά από πολλές επαφές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων τόσο με τη φυσική όσο και με την πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, τα νέα για τους αστυνομικούς είναι θετικά. 

Κι αυτό γιατί από δω και στο εξής, η περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου για την Αστυνομία, θα αποτελεί για τους αστυνομικούς "δυσμενή μετάθεση" κι έτσι όσοι αστυνομικοί επιλέξουν να υπηρετήσουν στον Αστυνομικό Σταθμό του Οροπεδίου Λασιθίου, θα λάβουν δύο παραπάνω μόρια από ότι θα λάμβαναν αν πήγαιναν σε άλλο αστυνομικό τμήμα ή σταθμό. 

"Η έξτρα μοριοδότηση θα βοηθήσει όλους τους αστυνομικούς που στο μέλλον θα θέλουν να πάρουν μετάθεση στον τόπο καταγωγής τους" λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου, Γιώργος Καρτσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο "θέλαμε ειδικά κίνητρα για να έρθουν αστυνομικοί στον σταθμό του Οροπεδίου Λασιθίου και στόχος μας είναι να τον κάνουμε πόλο έλξης για τους συναδέλφους" συμπληρώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. 

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Κρήτη

Κρήτη: Ο ιατροδικαστής για την απίστευτη τραγωδία με το ζευγάρι

νάθαν δίπλας

Μία εβδομάδα πριν φαίνεται πως έγινε το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 43χρονο Νάθαν, ένα τροχαίο που αποκαλύφθηκε πριν λίγα 24ωρα και συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, ο θάνατος του 42χρονου επήλθε μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης (11 και 12 Απριλίου).

Ο θάνατός του άτυχου άνδρα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, επήλθε γενική καταπληξία οφειλούμενη σε κακώσεις σπλάχνων κοιλία, όπως αποφαίνεται στο πόρισμά του ο Σταματης Μπελιβάνης και ως εκ τούτου, πιθανολογείται ότι ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος...

Την ίδια ώρα η 32χρονη Σβετλάνα, σύζυγος του Νάθαν, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Η γυναίκα εκτιμάται ότι πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή για περισσότερες από 100 ώρες, λίγα μέτρα μακριά από το άψυχο σώμα του Νάθαν... 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής

Θάνατος Βαλυράκη: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάμιξη του Ανθρωποκτονιών