Κρήτη

Έβγαλε ... ειδήσεις η συνάντηση των Λιμενικών Ανατολικής Κρήτης με τον Αρχηγό

Αρχηγος ΛΣ

Συνάντηση  με τον Αρχηγο του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιαρη Θεοδωρο για θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο όπως ο νέος φορέας (ΕΝΦΕΣ-προσλήψεις-αποσπάσεις) είχε στις 19 Δεκεμβρίου η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης.

Μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρονται τα εξής:

Όσον άφορα σε τοπικό επίπεδο μας ενημέρωσε για την προμήθεια τεσσάρων (04) οχημάτων pick-up, την δημιουργία Λ/Φ στον Τσουτσουρα, την δημιουργία Λ/Τ στην Ελούντα καθώς και την αύξηση των οργανικών θέσεων του ΚΛ Ηράκλειου, ικανοποιωντας μερικά από τα  πάγια αιτήματα της Ένωσης μας. Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας τόσο στην πολίτικη, όσο και στην στρατιωτική ηγεσία για τα ανωτέρω, και ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική Χρονιά για όλους.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΛΣΑΚ με τον Αρχηγό του ΛΣ
Ο Πρόεδρος της ΕΠΛΣΑΚ με τον Αρχηγό του ΛΣ

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ενεργοποιήθηκε το "Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ" μετά τους αλλεπάλληλους σεισμούς

Πολιτική Προστασία

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται καθημερινά στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία στους πολίτες, ενώ κινητοποιεί τους αρμόδιους φορείς.

Ήδη, από την περασμένη Παρασκευή (23/7), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με έγγραφό της προς την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, ζήτησε να ενεργοποιηθεί το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», το οποίο καθορίζει τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από τους φορείς που εμπλέκονται με το ζήτημα.

Το Σχέδιο - μεταξύ άλλων - προβλέπει ελέγχους στατικότητας στα κτίρια της ευρύτερης περιοχής από κλιμάκια μηχανικών και ειδικών, αλλά και ενημέρωση των πολιτών για τους χώρους καταφυγής και συγκεντρώσεως. Επίσης, οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Μινώα Πεδιάδας) θα πρέπει να έχουν σε άμεση διαθεσιμότητα τα μηχανήματα και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται γι αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Λεονταράκη, ο οποίος μίλησε στο ekriti.gr, υπάρχουν συνεχείς επαφές της Περιφέρειας Κρήτης με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλεπει το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»:

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Όλα τα παραπάνω, αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο και θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο 31 Ιουλίου στις 11 το πρωί, στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έχει κληθεί να παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας κ. Ευθύμιος Λέκκας

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαζάχος στο Ράδιο Κρήτη: Δεν αποκλείεται μεγαλύτερος σεισμός - Κίνδυνος τα παλιά σπίτια

Ζημιές σε χωριά του Ηρακλείου μετά τον σεισμό (φωτογραφίες)

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Καμία σχέση οι σεισμοί, με τα έργα στο αεροδρόμιο Καστελίου