Κρήτη

Ερώτηση Βαρδάκη για την αποζημίωση ελεγκτών του ΟΑΕΔ

Σωκράτης Βαρδάκης

Το ζήτημα των αποζημιώσεων των υπαλλήλων ΟΑΕΔ που διενεργούν ελέγχους, έθεσε με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, με την υπ Αριθμ. 2/82850/0022/25−9−2013 απόφαση ορίστηκε το ύψος της αποζημίωσης για κάθε έλεγχο που διενεργείται σε προγράμματα, ενδεικτικά χορήγησης παροχών, επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση ανέργων, κατάρτισης, παροχών προς το εργατικό δυναμικό και τα μέλη των οικογενειών τους ως προς τη στεγαστική προστασία, τη πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη, τη μέριμνα των βρεφών και παιδιών, παροχών εκπαίδευσης, συνδρομής στην συλλογική οργάνωση και δράση του εργατικού δυναμικού κ.α και μέχρι  την πραγματοποίηση δώδεκα (12) ελέγχων κατά μήνα ανά υπάλληλο των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ του ΟΑΕΔ. 

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση προβλεπόταν δαπάνη σε βάρος του Προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ οικονομικής χρήσης 2013 ύψους 7.500.000,00€ περίπου, και σε κάθε περίπτωση έως του ύψους των υπόλοιπων διαθέσιμων πιστώσεων του εγκεκριμένου προϋπολογισμού έτους 2013, η οποία θα καλυφθεί από την πίστωση που έχει προβλεφθεί στον ΚΑΕ 4419 «Συμμετοχή σε κοινές δαπάνες που πραγματοποιούνται από ΝΠΔΔ» και δαπάνη ύψους έως 14.000.000,00 € για κάθε ένα από τα επόμενα πέντε τουλάχιστον οικονομικά έτη, η οποία θα καλυφθεί από έσοδα του «Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών» (Ε.Λ.Ε.Κ.Π.) και από τις πιστώσεις που θα προβλέπονται στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ και στον ΚΑΕ 4419.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Βαρδάκης, από τις αρχές του 2019, οι εργαζόμενοι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ δεν λαμβάνουν αποζημίωση για τους ελέγχους που διενεργούνται. Ως εκ τούτου καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν σε ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν οι αποζημιώσεις των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ για το έτος 2019 αλλά και για τα επόμενα έτη.

Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Γρίφος: Τα ψώνια του σούπερ μάρκετ

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις ημέρες του Πάσχα, αρχής γενομένης από την Κυριακή των Βαίων 25 Απριλίου, οπότε η αγορά θα είναι ανοιχτή.

Τα καταστήματα θα είναι κλειστά την Κυριακή του Πάσχα, την Δευτέρα του Πάσχα, αλλά και την Τρίτη του Πάσχα, λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Δείτε το ωράριο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βλαστός στο Ράδιο Κρήτη: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΤΑΔ για Γούρνες, Καρτερό και δημόσια κτίρια

Τί καταναλώνουν οι Κρητικοί... στην καραντίνα

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς