Κρήτη

Επεισοδιακές συλλήψεις στην Κρήτη για διακίνηση αλλοδαπών

Το ΙΧ που θα μετέφερε τους αλλοδαπούς

Ένας 27χρονος αλλοδαπός και ένας 56χρονος Έλληνας συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν πληροφοριών από Γραφείο Ασφάλειας Κ.Λ. Ραφήνας και υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Σούδας σε ΙΧΕ όχημα που οδηγούσε ο 27χρονος αλλοδαπός, ο τελευταίος προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και αποπειράθηκε να προκαλέσει σωματικές βλάβες στα λιμενικά όργανα. 

Άμεσα το ΙΧΕ όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο οδηγός. Από έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος καθώς και ότι ήταν κλεμμένο. Ο δε συλληφθείς κατείχε και επέδειξε κλεμμένο δελτίο ταυτότητας, ενώ στο όχημα επέβαιναν τρεις ακόμη αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια και όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, ο οδηγός είχε μεταφέρει αλλοδαπούς σε οικία κοντά στην περιοχή των Λουσακίων Χανίων με σκοπό την απόκρυψή τους και στη συνέχεια την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα με πλωτό σκάφος. 

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 56χρονος Έλληνας καθόσον φέρεται να εξασφάλισε το σπίτι προκειμένου χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών στη χώρα με σκοπό την μεταγενέστερη προώθησή τους σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο των εκτεταμένων ελέγχων που διενεργούν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνελήφθησαν έξω από το λιμάνι της Σούδας, επτά αλλοδαποί, στερούμενοι εγγράφων και που κατά την προανάκριση προέκυψε ότι επρόκειτο να μεταφερθούν στην ανωτέρω οικία και στη συνέχεια να προωθηθούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί προανάκριση κατασχέθηκε το κλεμμένο όχημα καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Σταθερή μείωση των νοσηλευομένων - Η κατάσταση στις ΜΕΘ

νοσοκομείο κορωνοϊός

Συνολικά 159 ασθενείς νοσηλεύονται σήμερα Τρίτη 20/4 στα νοσοκομεία της Κρήτης με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 30 σε ΜΕΘ (οι 28 διασωληνωμένοι) και οι 129 σε κλινικές covid. Τιε τελευταίες ημέρες παρατηρείται μικρή αλλά σταθερή μείωση των νοσηλευομένων, ωστόσο σταθερός παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών.

Αναλυτικά:

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 13 ασθενείς στη ΜΕΘ και 44 στην κλινική Covid

Στο Βενιζέλειο 6 ασθενείς στη ΜΕΘ και 30 στην κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Χανίων 8 ασθενείς στη ΜΕΘ και 36 στην Κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου 1 ασθενής στη ΜΕΘ και 15 στην κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 2 ασθενείς στη ΜΕΘ και 2 στην κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας 2 ασθενείς στην κλινική Covid.

Στα Νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.607 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα εκ των οποίων τα 91 στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορμπουδάκη: Οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε ποια σχολεία βρέθηκαν κρούσματα

Σοκ: Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο νεογέννητο μέσα σε χωράφι